„Mindent megteszünk, hogy visszahozzuk a BL-trófeát”

Beszédek a Gamperen

A Barcelona keretének hivatalos bemutatása és a Boca Juniors elleni Gamper Kupa találkozó között volt lehetősége az új csapatkapitánynak, Lionel Messinek, és Ernesto Valverde edzőnek arra, hogy néhány szót szóljanak a Camp Nou közönségéhez.

Messi számára ez volt az első lehetőség, hogy szezon előtt ő szólaljon meg a keret nevében, ezt ki is emelte, ahogyan Iniestáról is megemlékezett röviden.

„Az idei szezonra olyan keret állt össze, amely feljogosít bennünket arra, hogy joggal pályázzunk nagy sikerekre. Az igazolások jobbá tesznek minket ahhoz képest, amilyenek voltunk. Igaz, a tavalyi év jó volt a Kupa és a Liga megnyerésével, de mindannyiunkban ott maradt a tüske a Bajnokok Ligája-kiesés miatt, és azért, ahogyan történt. Ma ígérjük nektek, hogy minden lehetséges dolgot megteszünk, hogy ez a gyönyörű kupa ismét itt legyen ezen a pályán.”

„Számomra óriási megtiszteltetés, hogy kapitány lehetek. Tudom, hogy mivel jár az, ha valaki kapitány egy ilyen klubnál. Volt szerencsém együtt játszani olyan kapitányokkal, mint Puyol, Xavi és Iniesta, akit nagyon fogunk hiányolni ebben a szezonban.”

Ernesto Valverde beszéde

„A múlt hétvégén már megnyertük az első trófeát, és reméljük, hogy a ti segítségetekkel is ez nem az utolsó trófea lesz ebben a szezonban. Ennek érdekében számolhattok az erőfeszítéseinkkel, az odaadásunkkal és ezeknek a kivételes játékosoknak a tehetségével. Gondoljatok arra mindig, hogy együtt erősebbek vagyunk, és várunk majd titeket minden mérkőzésre erre a pályára, hogy ez az egész varázslatossá váljon. Természetesen Visca el Barça és visca Catalunya!

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!