Valverde: „Nem akartunk kockáztatni Leóval”

Egyértelmű volt, hogy nem játszik Messi

Az Inter elleni döntetlen után értékelte a látottakat Ernesto Valverde az újságírók előtt is, ahol elmondta, egyértelmű volt, hogy egy ilyen intenzitású meccsen nem fog még játszani Messi, valamint elégedetten nyugtázta a továbbjutást is, ami az elsődleges célja volt a csapatnak a milánói meccs előtt.

Messi hiánya

„Nem akartunk kockáztatni Leóval. Az edzésen óvatosak vagyunk vele, de a mai meccs tudtuk milyen lesz. Egy mérkőzésen lehet egy esés, ami irányíthatatlan és máris ott a probléma. Azt akartuk, hogy az egész csapat legyen együtt, ezért utazott mindenki, hogy érezze a meccs hangulatát. De nem ugyanaz edzeni és egy ilyen színvonalú meccset játszani, az ütközésekkel és ilyen intenzitással. Megbeszéltük vele is, egyértelmű volt [hogy nem játszik].”

A mérkőzés összegzése

„Nagyszerű meccset játszottunk. Az elsődleges célunk a továbbjutás volt, de nyerni is szerettünk volna. Minden megtettünk, ami lehetséges, de sokat hibáztunk [a végén]. Az Inter pedig nagyon jól tudja, hogyan reagáljon hátrányban, több pontot is szereztek már a meccsek utolsó pillanataiban. Mi mindenesetre boldogok vagyunk, hogy 2 körrel a vége előtt már továbbjutottunk.”

Malcom

„Nagyon örülünk neki. Jó lövései vannak, most is sikerrel járt. Ez hiányzott a csapatból.”

Most boldogabb, mint a Rayo után?

„A cél az, hogy mindig begyűjtsük a három pontot. Vallecasból és Milánóból is boldogan megyek haza, mert a csapat bizonyít és megmutatja, mire képes. Ráadásul továbbjutottunk a legjobb 16 közé.”

Az Inter

„Elég világos játékfelfogásuk volt, egyből visszatámadni és nyomás alatt tartani minket. De sem most, sem az első meccsen nem adtunk nekik sok lehetőséget. Nem tudom, milyen út vár a két csapatra még, de az Interrel is számolni kell majd később. Bennük van, hogy soha nem adják fel. A Tottenham ellen 2 perc alatt szerezték meg a három pontot, most 5 perc alatt mentették meg az egyiket. Hasonló szellemben fognak játszani Londonban is a következő körben.”

Coutinho

„Rengetegszer magára vállalta a felelősséget, nagyon jól játszott. Nagyon motivált volt, ezért nagy kár, hogy nem tudott gólt szerezni, Luishoz hasonlóan.”

Suárez

„Nagyszerű meccse volt az első perctől kezdve, de néha ez történik… Keresni, üldözni kell, hogy sikerüljön végül [a gólszerzés], ő pedig nagy szakértője annak, hogyan kell ezt csinálni.”

***

Te vagy a legnagyobb Messi rajongó? Ne hagyd ki ezeket az egyedi darabokat, ezeket máshol garantáltan nem találod meg!