Piqué: „Most jön a java”

A katalán bekk szerint idén idegenben is erősek, ez pedig önbizalmat ad nekik a folytatásra

A PSV elleni győztes csoportmeccsen (1-2) gólt jegyző Gerard Piqué szerint a katalán együttes fejlődött a tavalyi szezonhoz képest, így magabiztosan nézhet a sorozat tavaszi folytatása elé. Piqué úgy véli, hogy a mérkőzés főként azért volt szoros, mert sokat hibáztak, és nem azért, mert a PSV olyan jól játszott volna. 

Az elmúlt 20 évben 12-szer csoportelsőként jutott tovább a Barça

„Ebből látszik, hogy ez a generáció egészen kivételes. A csoportunk az egyik legnehezebb volt az összes közül, mégis határozottan megoldottuk azt, és jutottunk tovább.”

 

 

Hogyan tudta a PSV ennyire megnehezíteni a csapat dolgát?

„Az első játékrészben eladtunk jó néhány labdát, ez pedig megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben aztán már kontrollálni tudtuk a játék képét, vagyis nem az ő érdemük volt a kiegyenlített összecsapás, hanem a mi hibáink következménye. Háromszor is eltalálták a kapufát, ezután viszont magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, domináltuk a meccset, és meg is érkeztek a góljaink. Az teljesen normális, ha szenvedned kell az utolsó percekben.”

A gólja begyakorolt figura eredménye volt?

„Igen, tudatos volt, sokat gyakoroltuk már. Végül tökéletesen sikerült végrehajtani. Ismerjük Messit, tudjuk, mire képes…”

Érettebbnek látja a csapatot most a tavalyi BL-hez képest?

„Most jön a java, innentől kezdve nem lehet egyetlen egy rossz napunk sem. Az idei szezonban idegenben is jó színvonalon teljesítünk, és ez önbizalmat ad nekünk. Sokkal erősebbek vagyunk.”