„Itt megtudod, hogy mi az a mindent vagy semmit”

Újabb győzelem a Bernabéuban, újabb Piqué-nyilatkozat egy klasszikuson elért sikert után. Piqué szokás szerint határozottan beszélt, többek között a Messi – Ramos összecsapásról is.

Hogyan távozik a Bernabéuból?

„Nagyon boldogok vagyunk, jobban játszottunk, mint szerdán, és az eredmény kevésbé volt nagyarányú. Tudtunk szenvedni is. Ez egy nagy lökés a Ligáért folytatott harcban, és némi nyugalmat ad nekünk a következő meccsekre.”

Jól érzik magukat a Bernabéuban?

„Az eredmények azt igazolják, hogy igen, jól érezzük magunkat. Én nagyon örülök mindig, ha jöhetek. Az egyik fő oka annak, hogy profi futballista vagyok az az, hogy itt játszhassak. Itt megtudod, hogy mi az a mindent vagy semmit. Nagyon kell tudni koncentrálni.”

Milyennek írná le a mai meccsét?

„Nos igyekeztem biztonságot adni hátul, szerintem sikerült is. Én vagyok a védelemben az, aki a legrégebben a csapat tagja, és ez a dolgom. És persze nagyon könnyű a társaimmal. Clement Lenglet tökéletesen beilleszkedett, és óriási meccset játszott. Az egész szezonja kiváló. Sergi Roberto megállította Viníciust, Jordi is nagyon jó volt. Oda kell figyelni, és tudni kell fejjel játszani. Az egész csapat kiváló volt.”

Mit szeretett volna mondani a szünetben azzal a gesztussal?

„Semmit. Aztán a képeken lehetett látni, hogy Messinek vérzik a szája. Durva ütés volt. Sokszor panaszkodnak, és a játékvezetők is hoznak döntéseket a javukra. Szeretem, ha kicsit felfokozottabb a hangulat, jobban érzem magam. Ramos esete nekem kiállításnak tűnt, de ez van. Sem a játékvezető, sem Mateu barátom (Mateu Lahoz volt a videóbíró a meccsen – a szerk.) nem látták. Nekem abban a pillanatban ez volt benyomásom.”

Több a kölcsönös tisztelet a Clásicókon az elmúlt években

„Az intenzitást nem kell rosszul felfogni. Amikor kimész a pályára, a saját csapatod érdekeit nézed, a rivalizálás adott, és a közönségük nyilván a Madriddal van. De amikor véget ér a meccs, a tisztelet kölcsönös. Mi játékosok tiszteljük egymást.”

Nagy ünneplés a meccs végén

„A Liga nem dőlt el. Nagyon sok van még hátra, ott van azt Atléti is. Felülmúlhatatlan hetünk volt, hiszen nyertünk Sevillában, és két meccset a Bernabéuban. Ezt élvezni kell és az emberek legyenek nagyon boldogok otthon.”

Ötöt most nem kapott a Madrid, de szerdán egy 0-3 azért összejött. Rendelj még most az utolsó darabos Manita pólók közül, amíg el nem fogy végleg!