„Messi hatalmas előny az ellenfelekkel szemben”

A bajnokság még nem lefutott, Valverde óvatosságra int mindenkit

Ernesto Valverde az Espanyol ellen 2-0-ra megnyert városi derbi után nyilatkozott a mérkőzésről, a bajnokságról, Messiről és a keret más játékosairól. Valverde mester elismerte, hogy Messi hatalmas lehetőség és előny az ellenfelekkel szemben és figyelmeztetett mindenkit, hogy habár a Barcelona jelentős előnnyel rendelkezik a bajnokságban, három szezonnal ezelőtt hasonló helyzetből szinte elbukta a bajnokságot.

Az Espanyol öt védős rendszere

„Öt védővel vágtak neki az összecsapásnak és az első perceken kívül végig nagyon szervezetten, jól mozogva védekeztek. Sok csapat játszik ellenünk ilyen szerkezetben, ami nehézzé teszi a játékot, ugyanis sokkal kevesebb a hely a támadóknak, nehezebben lehet a védők mögé kerülni. Amikor viszont kinyílnak könnyebben ki tudjuk használni a lehetőségeinket.”

Messi sérülése

„Nagyon feszített időszak következik, sorban jönnek majd a mérkőzések vigyáznunk kell, hogy mindenki jó állapotban legyen. Meglátjuk, hogy Leo pihen-e vagy sem.”

Messi és a válogatott

„Véleményem szerint Messi ugyanígy játszana az ausztrál válogatott tagjaként is. Számomra hatalmas luxus, hogy edzhetem őt, próbálunk boldogok lenni, mert akkor ő is az és olyankor sokkal jobb teljesítményt nyújt.”

Pozíciós vagy „szabadabb” játék

„Mindegyik csapatnak úgy a legkönnyebb ha van számára szabad hely. Olyankor csak be kell játszani, be kell futni a rendelkezésre álló területet. A pozíciós játékban sokkal nehezebb megoldani a feladatod, mert kisebb térben mozoghatsz.”

Magabiztosan vezetés

„Ha megnézed az angol és a német bajnokságot azt mondhatod, hogy igen, már megvan a bajnokság. Azonban szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy három éve a 29. forduló előtt a Barça 8 pont előnnyel vezetett az Atletico és 12-vel a Real előtt és négy nappal később az Atletico beérte a Barçát, a Real pedig csak egy egységgel volt lemaradva. A dolgok könnyedén megváltozhatnak a mi és az ellenfeleink számára is.”

Lenglet

„Nagyszerű szezont fut, fontos szerepe van a csapatban és kiváló teljesítményt nyújt. A francia válogatottról viszont nincs mit mondanom.”

Malcom

„Nagyon jól szállt be a mérkőzésbe, ezt is várjuk el tőle.”

Semedo

„Nagyon nehéz őt átjátszani, ma remek teljesítményt nyújtott és sokat fog még ezután is fejlődni.”

Murillo

„Velünk van, meglátjuk mi történik a szezon végeztével.”

Wu Lei és Hernán

„Arra számítottam, hogy Hernán játéka kétséges, későn tért vissza a válogatottól, az, hogy Wu Lei a padon kezdett az edző döntése volt.”

*AKCIÓS termék: -37%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!