Coutinho: „Nem úgy teljesítettem, ahogyan várták”

Önkritikus visszapillantás

Brazília Coutinho vezetésével 3-0-ra győzött Bolívia ellen a Copa América nyitómérkőzésén, és a találkozó után a Marca a mix-zónában tudott kérdezni a braziltól. 

Coutinho a szezon során nem igazán adott önkiritikus nyilatkozatokat, úgy általában elég ritkán fordult meg a mix-zónában is az újságírók előtt. Most azonban önkritikus volt, elismerte, hogy a szezon során nem úgy játszott, ahogyan azt tőle várták.

Mit üzenne a Barcelona szurkolóinak ez után a meccs után?

„Nincs sok mondanivalóm. Hálás vagyok minden támogatásért, amit mindig megkaptam. Voltak nehéz pillanataim mert a pályán belül nem úgy teljesítettem, ahogyan azt elvárták tőlem, de a foci ilyen… és keményen dolgozom azon, hogy jobb legyek.”

Ez volt a legboldogabb pillanata az egész tavalyi szezonban?

„Ez egy nagyon boldog nap a számomra, hogy két gólt is lőhettem, és segíthettem a csapatnak megnyerni ezt a mérkőzést.”

Coutinho mellett a Barcelona számára is jó hír, hogy sikerült jól kezdenie a Copa Américát, hiszen ez, illetve az esetleges további jó teljesítménye nagyban elősegítheti az eladását a nyári átigazolási időszakban. És a Barcelonának feltétlenül el is kellene engednie vagy őt, vagy Dembélét, ha helyet akar adni egy új támadónak, aki feltehetően Griezmann lesz.