„Nagy lesz a versenyhelyzet, de bizonyítani akarom: kezdő tudok lenni”

Néhány napja edz az új klubjában, az új csapattársaival Frenkie de Jong, aki az első benyomásaival kapcsolatban a Mundo Deportivónak és a Sport-nak is adott interjút.

Ami a középpályán uralkodó versenyhelyzetet illeti, ő normálisnak tartja, az edzéseken pedig dolgozni fog, hogy ne legyen kérdés: kezdőnek kell lennie.

Griezmann

„Antoine egy remek játékos, és ugyanúgy ahogy én, új a csapatban. Nagyon jó srác, beszélgettünk már ezekben a napokban.”

Rakitic

„Vele is sok dologról beszéltünk már. Azt gondolom, hogy kiváló futballista, igazán tisztelem őt, sokat adott már a klubnak, és az egész pályafutása példamutató. Nem fogom azt mondani, hogy valakinek a helyén fogok játszani, nekem mindegy, hogy milyen poszton játszom, csak játszani szeretnék.

Valverde

Taktikailag nagyon felkészült edző. Szeretem a személyiségét, nagyon nyugodt, tapasztalt szakember, tökéletesen tudja, hogy mit kell csinálnia.”

Busquets

„Minden csapattársam segít a beilleszkedésben, de ha meg kell neveznem valakit, akkor Busquets-et mondanám, aki rendkívül sok dologban segít. Amikor valamit tudnom kell a várossal vagy a klubbal kapcsolatban, ő biztosan segít.”

Messi

„Számomra Messi a világ legjobb játékosa, kiskoromban is őt figyeltem a leginkább.”

Neymar

„Nem tartozik rám, hogy bármit mondjak az esetleges átigazolásával kapcsolatban, de ha beszélnem kell róla, mint játékosról, én igazán élveztem nézni őt játszani, szerintem a világ legjobbjai között ott van, úgyhogy természetesen örülnék, ha Barçába jönne.”

A 21-es mezszám

„Az az igazság, hogy az sem jelentett volna problémát, hogy ha más számmal játszom, de ha lehetséges ezzel a 21-es számmal játszani, az még jobb. A nagypapám születésnapja április 21-én van, és ő másfél éve halt meg. Nagyon követte a pályafutásomat, és mindig mellettem volt. Ráadásul amíg az Ajaxban voltam profi játékos, azóta ebben játszottam.”

Versenyhelyzet a középpályán

„Szerintem ez teljesen normális, hogy ha egy olyan klubhoz jössz, mint a Barcelona, amelyik a világ legjobbjai között van. Nagy lesz a versenyhelyzet, de szeretném bizonyítani az edzéseken, hogy kezdő tudok lenni. Döntenie az edzőnek kell.”