Thiago Silva: „Messi mindig azon van, hogy befolyásolja a játékvezetőt…”

A brazil csapatkapitány kikelt az argentin labdarúgó ellen

Thiago Silva keményen beleszállt Leo Messibe azok után, hogy az argentinok a Barcelona klasszisának a góljával 1-0-ra legyőzték a brazilokat a Szaúd-Arábiában megrendezett összecsapáson. 

Mindig azon van, hogy nyomás alá helyezze a játékvezetőt, és hogy szabadrúgásokat vagy tizenegyeseket harcoljon ki magának. A meccs első percétől az utolsóig ezen dolgozik. Beszéltünk néhány játékossal, akik Spanyolországban játszanak, és ők is megerősítették, hogy megpróbál hatással lenni a játékra a játékvezetői döntések befolyásolása révén. A Bajnokok Ligájában nincs meg ez az előnye, mert ott a játékvezetők szigorúbbak. Fontos, hogy a sípmesterek mindenhol félretegyék a csodálatukat Messi felé. Ő meg kétszer is odarúgott nekünk, a játékvezető pedig semmit sem csinált. Mint már mondtam: félre kell tenni a csodálatot.

Amint az ismeretes, a két fél rivalizálását a nyáron egy újabb fejezet terhelte meg, miután a brazilok vitatott módon – két argentin tizenegyes is elmaradt az argentinok szerint, az egyik szituáció után közvetlenül gólt szerzett Brazília – jutottak be a döntőbe Argentína ellen a Copa Americán. Ezt nehezményezte Messi, amire reagálva Tite, a brazilok szövetségi kapitánya akkor azzal vádolta meg a világklasszist, hogy nem tud veszíteni. A Barcelona 10-ese a mostani találkozón vélhetően ezért is mutatta azt a kézfejével a brazil trénernek, hogy jobb lenne, ha csendben maradna.