Laporta: „Most úgy látom, hogy ismét kandidálni fogok”

Nem lát olyan jelöltet, akit támogatni tudna | A hatkupás év megemlékezésének a módját kritizálta

 

A katalán egyesület korábbi elnöke, Joan Laporta a katalán ‘RAC-1’ rádiócsatornának nyilatkozva kijelentette, hogy jelen állás szerint indulni fog a 2021-ben tartandó elnökválasztáson. Laporta természetesen ezen felül több aktualitást is érintett a beszélgetés folyamán. 

Most úgy látom, hogy ismét kandidálni fogok az elnöki posztért. Az ok egyszerű: nem látok egyetlen egy jelöltet sem, aki meggyőzött volna. Még bőven van idő a választásokig, de hat hónappal előtte véglegesen nyilatkozni fogok a témában. Természetesen követem a klub aktualitásait, és jelenleg is dolgozom egy akcióterven, ami utat mutathat a jövőbe.

Piqué lehetne az utódja

Abszolút nem lenne rossz, ha utánam – már ha végül jelöltetem magam – Piqué lenne az egyesület elnöke, mert alkalmas személynek tekintem az elnöki pozícióra. Ismeri az egyesületet, culé, saját nevelés, a klubtörténelem legjobb hátvédje, ráadásul erős személyiséggel és nagy munkabírással rendelkezik. Már eddig is bizonyította, hogy megoldaná a feladatot.”

A hatkupás év megemlékezése

„Nem tudtam jelen lenni, mert családi elfoglaltságaim voltak, ráadásul röviddel a megemlékezés előtt szóltak nekem, illetve szerintem nem adták meg a kellő rangot az eseménynek. Azt gondoltam, hogy lesz még alkalom megemlékezni erre az évfordulóra.”

A jelenlegi játékstílus

A fő tengelyt még mindig Messi, Busquets, Piqué és egy különleges kapus alkotja, noha az igaz, hogy néhányan már kezdenek kifutni a korból…”

A politika és a sport viszonya

„Én annak a híve vagyok, hogy a sporteseményeket politikai követelések platformjaként használjuk. A katalóniai helyzet, amely eléggé szörnyű jelenleg, ugyanis mindenre hatással van, hiszen sokaknak el kellett hagyniuk a hazájukat, másokat pedig bebörtönöztek, és nem tölthetik a szeretteikkel a karácsonyi ünnepeket.”