Piqué önkritikát gyakorolt, de azért oda is szúrt a Madridnak

A katalán együttes középhátvédje, Gerard Piqué úgy véli, hogy a hétvégi, végül az ősi rivális által megnyert Klasszikus első félidejében látott Real Madrid volt a leggyengébb, amely ellen valaha is pályára lépett a fővárosban. Ezt Piqué még a Santiago Bernabéu stadion vegyes zónájában nyilatkozta vasáranp este a meccs után. 

„Az első félidőben irányítottuk az eseményeket, ekkor a leggyengébb Madridot láttam, mely ellen valaha is játszottam itt. A második félidőben aztán benyomtak minket, és egy számunkra balszerencsés találattal megszerezték a vezetést. Az első félidőben kellett volna élnünk a lehetőségeinkkel.”

Leggyengébb Madrid?

Ezt nem kritikának szánom. Mindenkinek megvan a saját problémája, mi sem teljesítettünk a legfényesebben. Ha az első játékrészben kihasználjunk a helyzeteinket, akkor nagy feladat előtt álltak volna a második félidőben. Így viszont ők jönnek ki megerősődve a meccsből, minket pedig érzékenyen érint a vereség, noha megszégyenítve semmikképpen sem lettünk. Szerintem össze fognak jönni a dolgaink, hogy megnyerjük a Ligát.

Labdavesztések

„Az okát a helyezkedésünkben kell keresni, mely által nagyon kinyílunk. Ha nem vagyunk biztosak a labdával, akkor baj van, hiszen más dolog az ellenfél térfelén elveszíteni azt, mint a saját kapud előtt. A részleteken dolgoznunk kell, a második félidei arcunkat pedig egyértelműen fel kell javítani.”

Vinícius gólja

„Létszámfölénybe kerültek, mert nekem két emberem is volt a brazilt beleszámítva. Hagytam dönteni a lövést illetően, és blokkolni próbáltam. Én úgy láttam, hogy lőni akart.”