Font: „Az elnökségnek nincs projektje”

Víctor Font elnökjelölt, aki a ‘Sí al futur’, vagyis az ‘Igen a jövőre’ kampányt bemutatva járja jelenleg Katalóniát, hangsúlyozta, hogy az egyesület ezekben a napokban száguld lefelé a lejtőn, és nem úgy tűnik, mintha az elnökség meg tudná állítani a hanyatlást. 

 

 

„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a Barça stabil alapokon álljon. Jelenleg azonban mind az intézmény, mind pedig a forma, ahogy vezetik a klubot, arra engednek következtetni, hogy nincs projektje az elnökségnek. Egy hanyatlásban levő helyzetet menedzselnek, ráadásul mindezt azzal a tehetetlenséggel, hogy hamarosan lejár a mandátumuk.”

Egy külső könyvvizsgáló cég vette górcső alá a klub könyveit

Amint az ismeretes, a bemutatott bizonyítékok alapján a klub hamis Twitter-oldalak létrehozására adott megbízást, melyek célja nem más volt, mint Josep María Bartomeu elnök politikai ellenfeleinek, valamint azon klublegendák becsmérlése, akik köztudottan nem értenek egyet a vezetéssel. Ha igazak a hírek, ezt úgy tudták véghez vinni a klubon belül, hogy 200.000 eurós alatti számlákat állítottak ki, melyek jóváhagyásához még nem kellett bekapcsolni az elnökséget. Ezt vizsgálja jelenleg egy külsős audit cég, ám eredmény még nincsen – Font szerint egyébként erre nem is lenne szükség.

„Nem tudom, mit is akarnak valójában megvizsgálni egy külső könyvvizsgálattal, hiszen már az újságírói oknyomozás is rengeteg bizonyítékot szolgáltatott. Ennek ellenére reméljük, hogy még több információt kapunk a könyvvizsgálattól. Az eredmények tükrében pedig elvárjuk, hogy az illetékesek vállalják a felelősséget.”

Az átfogó program

„Már hosszú ideje dolgozunk azon, hogy a pártoló tagok megismerhessék a stratégiánkat arról, hogyan is akarjuk sikerrel megvívni azt a kihívást, ami a klubot várja az elkövetkezendő évtizedben. Ez a kihívás pedig nem más, mint a klubtörténelem legjobb korosztályának a megújítása, miközben a verseny egyre élesebb, és miközben nem teremtünk elő annyi bevételt, amennyire szükség lenne ahhoz, hogy ezeket a célokat el tudjuk érni, vagy ami az olyan beruházások végrehajtásához, mint például az Espai Barça-projekt, kellene.”