Suárez üzent és a legszegényebbeknek segített Uruguayban

Luis Suárez Uruguayban segít a Koronavírus elleni küzdelemben, és első körben Montevideo Casavalle kerületében élő, legszegényebb 500 családnak adományozott tartós élelmiszert és higiénés csomagokat. A támadó beszélt is az általános helyzetről és magáról is.

“Ez a minimum, amit megtehetek azokért az emberekért, akik erre a leginkább rászorulnak” – mondta, és már kapcsolatba lépett az uruguayi hatóságokkal, hogy más kerületekben is el tudjon juttatni hasonló segélyeket azokhoz, akik a leginkább rászorulnak.

“Az esetek napról napra nőnek, az egészségügyi rendszer felborul, és ez aggodalommal tölt el. Az az üzenetem Uruguaynak, hogy most otthon kell maradni, mindenki maradjon otthon, hogy gyorsan elmenjen a vírus. Sok erőt és kitartást kívánok az uruguayiaknak, ki fogunk jönni ebből a helyzetből.”

“Az emberek most nem focit akarnak nézni, hanem azt, hogy félelem nélkül ki tudjanak menni az utcára. Nem jutott eszembe, hogy visszatérjek Uruguayba, mert a legjobb módja annak, hogy védjem az uruguayiakat az, hogy maradok a barcelonai otthonomban. Ha szükség van rám, akkor örömmel fogok segíteni a távolból. Gondolok a gyerekeimre, be vagyunk zárkózva a házba, hogy elkerüljük a kapcsolatokat az emberekkel, és így a fertőzést is. Most azt ajánlja minden szakértő és a kormány is, hogy otthon kell maradni, és ezt is kell tegyék az emberek.”

A rehabilitációja

“Szenzációsan alakul, elkezdtem a folyamatos futást. Amikor visszatér a csapat, én is velük leszek.”