Matthaus: „A Bayernnek nagyon rosszul kell játszania, hogy veszítsen”

A Bayern oldaláról magabiztos nyilatkozatok érkeznek

Pénteken lép pályára a Barcelona a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így érkeznek is a különböző nyilatkozatok a párharc kapcsán a túloldalról. Karl-Heinz Rumenigge a két csapat kapusait, Neuert és ter Stegent összehasonlítva mondta el, nála még mindig előbbi az elsőszámú német kapus, Lothar Matthaus pedig nem igazán látja esélyét, hogy ne a Bayern jusson tovább. Velük ellentétben a Bayern középpályása, Leon Göretzka egy fokkal óvatosabb volt és próbálta a csapatvédekezés fontosságát hangsúlyozni Messi ellen.

Rummenigge: Neuer már világklasszis

A németek elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a már korábban is sok vitát generáló Neuer – ter Stegen „ki a jobb kapus?” összevetésben foglalt állást – és nyilván az övéihez húzott inkább.

„Németország szerencsés, hogy két ilyen kapusa van, ugyanakkor Neuer már világklasszis, ter Stegen pedig még csak az úton jár, hogy azzá váljon.”

Matthaus: Nem tartok a Barcelonától

A Bayern korábbi világbajnok játékosa, Lothar Matthaus viszont egy kicsit erősebben foglalt állást a párharc kapcsán a Skynak nyilatkozva, hiszen a sorsolás utáni értékelésében gyakorlatilag esélytelennek nevezte a Barcelonát.

„Nagyon sok minden történhet egy egymeccses párharcban, ha rossz napod van, könnyen a kiesés sorsára juthatsz. Két meccsen mindig tudsz javítani azután, hogy az első meccsen rosszul játszottál.”

 

 

„A Barcelona nem az, mint régen volt, persze náluk van Messi, aki bármikor képes elképesztő dolgokra. De ez nem lesz elég a Bayern ellen. Nem tartok a Barcelonától.”

„Természetesen a Barcelonának megvan a képessége, hogy egy meccsen a legjobbat hozza ki magából. De azt gondolom, a Bayernnek rengeteg kell hibáznia és rengeteg dolgot rosszul csinálnia, hogy veszítsen ez ellen a Barcelona ellen,”

Goretzka: Csapatként kell megállítanunk Messit

A Bayern középpályása, Leon Goretzka a fenti két nyilatkozattal ellentétben viszont nem ment bele az esélylatolgatásba, inkább a Messi elleni kollektív fellépés fontosságát emelte ki.

„Csak egyféleképpen, csapatmunkában lehet megállítani Messit. Mindenki tudja, mennyire tehetséges, képes találni több megoldást is a legnehezebb helyzetekben. Csapatként kell majd küzdenünk és a saját játékunkat kell játszanunk.”