Koeman: „Messinek itt kell befejeznie. Ő a Barcelona, és a Barcelona Messi.”

A Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman pénteken interjút adott a holland NOS-nak, melyben elárulta, hogy néhány elképzelése már fix bizonyos játékosokkal kapcsolatban, ahogy azt is, hogy már Pep Guardiolával is beszélt a témában.

A kapcsolathoz hozzá tartozik tudni, hogy Koeman és Guardiola egyaránt meghatározó tagjai voltak Johan Cruyff legendás Barcelonájának a kilencvenes évek első felében, tehát nagyon régről ismerik egymást. És Koeman most elárulta, hogy Messivel kapcsolatban már kapott tanácsot Peptől.

Azt pedig láthatóan nagyon reméli, hogy Messi úgy gondolja: folytatnia akarja a játékot Barcelonában, mert sok olyan pletyka került a sajtóba, hogy Messi gondolkozik a jövőjén.

Még manapság is beszél Guardiolával

“Még most is nagyon élő a kapcsolatom Pep Guardiolával, és ő azt mondja, hogy zseniális Messivel dolgozni. Ő egy igazi nyerő játékos, és ha nem nyer, az nagyon rosszul érinti. Azt kell biztosítanom, hogy működjön a játéka, és érezze magát fontosnak. Neki itt kell befejeznie a pályafutását, mert ő a Barcelona és a Barcelona pedig Messi.”

De Jong szűrő középpályást fog játszani nála

“Ez az elképzelésem. Ha belefektetsz sok pénzt egy fiatal játékosba, akkor arra oda kell figyelned, hogy hagyd azon a poszton játszani, ahol jó teljesítményt tud nyújtani. Ez igaz Antoine Griezmannra is. Ő nem egy igazi szélső, ott kell játszania, amihez hozzászokott, ahol az adottságai működnek.”

Ha Victor Font nyer a választásokon, nem maradhat edző jövőre

“Ezeket a dolgokat nem tudjuk kontrollálni. De az én kezemben van a jövőm, és a játékosokéban. Ha minden működik, akkor nem fognak kirúgni egy jó év után.”