Koeman: „A kölcsönjátékot javasoltam Riquinek”

Dicsérte Fatit és Coutinhót

A szombati Joan Gamper Kupa volt az utolsó felkészülési mérkőzése Ronald Koemannak mielőtt elindul a Liga, és a csapat ugyan nem gálázott az Elche ellen, a holland edző megfelelőnek látta a játékosok teljesítményét és nem aggódik a gólok miatt. Mint mondta, van elég potenciál a támadókban, Fatit és Coutinhót külön is kiemelte, ugyanakkor megerősítette, hogy Riqui Puig számára nehezen tud a jelenlegi formációban annyi percet szánni, amennyit megérdemelne ennyi idősen.

Az Elche elleni teljesítmény

„Jól helyeztünk nyomás alá az ellenfelet a kezdés után. Rengeteg labdát szereztünk és voltak lehetőségeink, de nem lőttük be őket. Volt egy időszak, a második félidő első 20 percében, amikor az eddigi legjobb Barçát láthattuk. De jobban kell értékesítenünk a helyzeteket, nem örülök neki, hogy csak egy gólt szereztünk. Nincs hiányunk kvalitásból, több játékosunk képes olyan teljesítményre, hogy többet lőjünk. A végén már fáradtak voltunk, de ez ilyenkor normális. Összességében egy jó meccset játszottunk.”

A támadósor

„Elengedő minőséget képviselnek a támadóink. Meg kell keresnünk a mintákat, hogy meccseket nyerjünk, Griezmannal, Leóval elöl… Cserélgetni is tudunk.”

Ansu Fati

„Nagyszerű játékos, több lehetősége is volt a gólszerzésre és néhány esetben jobban kellett volna koncentrálnia, de még csak 17 éves és nagy jövő előtt áll.”

Pjanic

„Túl sok következtetést még nem lehet levonni a játékából, még lemaradásban van az edzésekkel, beteg volt… Lépésenként kell majd haladnia.”

Coutinho

„Remélem a legjobb formáját fogja hozni, számomra ő egy nagyszerű játékos. Ő egy nagyon fontos játékosa a csapatnak.”

Riqui Puig

„Igaz, hogy beszéltünk a pénteki edzés előtt. Mindig azt mondom a fiatal játékosoknak, hogy játszaniuk kell, nem lehetnek játékon kívül túl sokáig. Mondtam neki, hogy nehéz lesz a helyzete, ebben a pillanatban túl nagy a versenyhelyzet a posztján. Azt is mondtam, hogy van jövője itt, de azt javasoltam neki, hogy kölcsönben játsszon, 20 éves még csak, de játszania kell.”

***

barcelona maszk