„Egy dolog, ami a klubnál történik, és egy másik, ami a pályán”

Sergio Busquets a spanyol válogatottnál adott hétfői sajtótájékoztatója során egy kérdést kapott a Barcelonával kapcsolatban is. Sajnos nem többet, mert elmondása szerint órákig is tudna beszélni a klub és a csapat elmúlt időszakáról.

A középpályás igyekezett világossá tenni, hogy a klub nehézségei – amik szerinte valóban nehézségek -, és a csapat gondjai nem feltétlenül járnak együtt, egymástól függetlenül is létezhetnek. De az ritkább eset, ha valaki egyénileg úgy játszik rosszul, hogy a csapata egyébként jól össze van állítva, jól működik. Ez a kettő ugyanis szerinte együtt jár, és valószínűleg tavaly is együtt járt.

“Egy dolog ami a pályán kívül történik, ami nem a klub legjobb pillanata. És egy másik dolog, ami a pályán történik, ami nem volt a legjobb év a számunkra, és ezt megérezzük egyénileg is, csapatként is. Ha itt megállnánk, hogy elmondjam a véleményemet részletekbe menően, itt ülhetnénk 5-6 óráig.”

„A pályán belül nem ez volt a legjobb évünk. A foci csapatjáték, és ha nem vagy jó csapatban, akkor nem lesz jó egyénileg sem. De ez már a múlt, és most újabb lehetőséget kaptunk. Változtak dolgok, és van reményünk, hogy jobban mennek majd a dolgok.”