Piqué: „Évről-évre rosszabbak vagyunk”

Javulnia kell a csapatnak a katalán hátvéd szerint

A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Dinamo Kijev ellen aratott 2-1-es győzelmet a Barcelona. A csapat második gólját Gerard Piqué szerezte, de a győzelem ellenére sem lehetnek teljesen elégedettek a katalán csapat hívei. A mérkőzésre visszatérő ter Stegen bravúrjai is kellettek a három ponthoz, a játék képe a lendületes első 5 perc után közel sem volt meggyőző. A mérkőzést követően Piqué nyilatkozott a sajtónak.

A meccskép

„Nehéz mérkőzés volt, ahol hamar elvesztettük az irányítást. A második félidőben nem lehettünk nyugodtak és az egyetlen, aminek örülhetünk, az a három pont.”

Önkritika

„Voltak időszakok, amikor a presszing nem működött megfelelően, mert nem volt meg a csapaton belül a kellő összhang. Az ellenfélnek ugyan voltak hiányzói, de a Bajnokok Ligájában minden csapat kerete komoly szintet képvisel.”

BL és a LaLiga

„A Bajnokok Ligájában jó helyzetben vagyunk, de a bajnokságban változtatnunk kell a helyzetünkön. Meggyőződésem, hogy ez sikerülni is fog. Vannak fiatal játékosaink, akik lendületet tudnak adni a csapat játékának.”

Új vezetőség

„A klub most olyan, amilyen. Számos szükséges változás van most folyamatban. Fordítanunk kell a jelenlegi irányon. Folyamatosan gyengültünk és lettünk évről évről egy kicsit mindig rosszabbak.”

Változások a klubban

„Muszáj javítanunk bizonyos dolgokon, csak erre kevés idő áll rendelkezésre. Ebben a klubban ugyanis nincs átmeneti év. Az új vezetőség változásokat fog hozni a következő hónapokban.”

Gólszerző

„A gólom kicsit megnyugtatta a csapatot.”

BL győzelem esélyei

„Érthető, hogy az elmúlt évek után nem emlegetnek minket a végső esélyesek között. Mi viszont nem tehetünk mást, mint hogy folytatjuk a munkát. A csapatot emberileg is kiváló játékosok alkotják, akik emellett tehetségesek is. Tapasztaltból mondom, hogy a kemény munka végül meghozza gyümölcsét. Bízunk abban, hogy nagy dolgokat tudunk majd véghez vinni.”