Ter Stegen: “Fejlődnünk kell, semmi több”

A Barcelona kapusa a kemény munkában látja a megoldást

A Barcelona 0-3-as vereséget szenvedett a Juventus ellen a kedd este a BL-csoportkör utolsó fordulójában. A kudarcot követően interjút adott Ter Stegen is, aki elmondta véleményét a mérkőzésről. A német hálóőr csalódottan értékelt, és mindezt okkal tette.

,,Egy 0-3-as vereség mindig nyomod hagy benned és arra késztet, hogy fejlődj, de voltak pillanatok, amelyekre nem voltunk kellően felkészülve. Olyan hibákat követtünk el, amelyekre ezelőtt nem volt példa. A végén nem hagytak teret a lehetőségek kialakítására és szereztek is egy gólt.”

Egyéni hibák

,,Egy dolog az egyénileg elkövetett hiba és egy teljesen másik az, amikor védekezel. Ezek különböző dolgok és külön is kell őket kezelni. Egyre többször nincs szerencsénk. Amikor hibázunk, szereznek egy gólt és így nagyon nehéz. Egy olyan fázisban vagyunk, amikor nagyon erősnek kell lennünk, meg kell csinálnunk a házi feladatainkat és keményen kell dolgoznunk. Vissza kell mennünk a kezdetekhez egy kicsit és meg kell erősödnünk.”

Csak a második lett csoportjában a Barcelona

,,A mai napig jó meccseket játszottunk és sikerült olyanokat is megnyernünk, amelyek különösen nehezek voltak. Nem mondhatjuk, hogy rossz formában vagyunk. Az volt az elképzelésünk, hogy elsőkként jutunk tovább, de így alakult. A Bajnokok Ligájában akár elsőként, akár másodikként jutsz tovább, nem lesznek könnyű ellenfeleid, így csak arra koncentrálunk, amit csinálnunk kell: fejlődnünk kell, semmi több.” 

Gyűjteni kell a pontokat a LaLigában

,,A második félidőben jobban kezdtünk és volt 20 percünk, amikor jobbak voltunk, mint azelőtt. A Ligára kell koncentrálnunk, és ami a legfontosabb dolog, hogy az összes lehetséges pontot megszerezzük. Innen kell továbbmennünk. Nem ott vagyunk, ahol szeretnénk lenni, de most olyan mérkőzések jönnek, ahol javítanunk kell a pontjainkon és ez lesz a célunk a következő hetekben.”