Koeman: „Nem tudom, hogy Messi tudni fog-e játszani a döntőben”

A holland vezetőedző nyilatkozata a Sociedad elleni győzelmet követően

Büntetőpárbaj után jutott a döntőbe a Barcelona a Real Sociedad ellen, és ezzel közel került az első trófea megnyeréséhez idén. A mérkőzés végén Koeman elégedetten nyilatkozott és dicsérte a csapat fiatal játékosait, akikben nagy jövőt lát.

Jól játszott mindkét együttes

,,Nagyszerű meccs volt, mindkét csapat nagy intenzitással játszott. Mindenkinek megvoltak a lehetőségei, nagyszerű ellenfél ellen játszottunk. Végül a tizenegyeseknek köszönhetően továbbjutottunk.”

Elégedetlen volt az első percekkel

,,A cserejátékosok nem melegítettek, mert nem örültek a hidegnek. Nehéz dolgunk volt az elején a Real magas nyomása miatt. A 15-20. perctől kezdve jók voltunk.”

De Jong érkezése a kapu elé

,,Többször is mondtam már, hogy egy középpályásnak is érkeznie kell. Jó úton halad.”

Puig büntetőjével jutott tovább a Barça

,,Négy nevet írtam a papíromra, majd megkérdeztem, hogy ki akarja rúgni az ötödiket, és ő jelentkezett. Nagyon jól tette.”

Felépül Messi a döntőre?

,,Remélhetőleg. Nem tudom, várnunk kell.”

Tudni kell versenyezni

,,Azok számára, akik még nem vettek részt elődöntőben, vagy egy olyan intenzív meccsen, mint a mai, ez nagyon fontos tapasztalat, ahogy a tizenegyespárbaj is.”

Riqui Puig és ter Stegen

,,Ahhoz, hogy megnyerj egy büntetőpárbajt kell egy jó kapus. Marc kivédte az első hármat, majd Riquiben megvolt a jellem, hogy odálljon az ötödikhez.”

Messi nélkül jutott tovább a Barcelona

,,Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ha összeszámoljuk a sérültjeinket, fontos, hogy legyenek olyan emberek a háttérben, akik tudják őket megfelelően pótolni. A Sociedadnak megvoltak a lehetőségei. Tisztességes győzelemnek örülhettünk a büntetők után. Várnunk kell még Messivel kapcsolatban, hogy lássuk, tud-e majd játszani.”

Araújo

,,Úgy gondolom, hogy rövid idő alatt sokat fejlődik, különösen a nyugalom és a személyiség tekintetében, de a labdával is. Szerintem nagyon jó úton halad. Nap, mint nap dolgozni kell. Ő is fiatal, mint Mingueza, a klub jövőjét jelenti. A földön járnak, alázatosak, ez nagyon fontos. Ez egy fiatalember felelőssége, de ez így van jól.”

A döntővel kapcsolatosan

,,Nagyon intenzív meccs volt. Nyílt volt és pihennünk kell. Egy újabb utunk lesz, elmegyünk Sevillába. Nem foglalkozom az ellenféllel, nyerni akarunk.”

Dembélé

,,Nagyon jó fizikai állapotban van, felépült a sérülését követően. Nagy fizikális megerőltetést igényel a 120 perc. Sokat ad nekünk mélységben, fel tudja vállalni az egy-az-egy elleni párharcokat.”

Ez volt az első alkalom, hogy büntetőpárbajt kellett vívnia Koemannak

,,Néha olyan, mint a lottó, mert a játékosok fáradtak. Nyugodtnak és magabiztosnak kell lenni. Az egyetlen dolog, amit üzentem a rúgóknak, hogy ne habozzanak. Álljanak oda és ne hezitáljanak.”

***