Piqué: „A La Liga nehéz feladat, de meg kell próbálnunk”

Az FC Barcelona otthon sem tudta legyőzni a Cádiz csapatát és a decemberi vereséget követően csak egy döntetlent sikerült elérnie az újonc ellen. Az Atlético Madrid tegnapi pontvesztése után ez különösen fájó, erről is kérdezték a mérkőzés lefújását követően Gerard Piquét.

Elveszített 2 pont

„Ez nagyon fájó, mert azAtlético a tegnapi veresége lehetőséget adott a számunkra a megközelítésükre. A Cádiz zártan védekezett, de többször is sikerült mögéjük kerülnünk, veszélyes helyzeteket kialakítanunk. Majd tizenegyes a 90. percben… Nehezen dolgozható fel a két pont elvesztése.”

Esélyek

„Minden olyan mérkőzés, amit nem nyerünk meg, csökkenti az esélyeinket egy kicsit. A bajnokságból még sok van hátra és valóban nagy a lemaradásunk, de nem lehetetlen ledolgozni, ez a következő mérkőzéseken múlik. Ha lendületesen játszunk, akkor jobb eredményeket érhetünk el. Meg tudjuk csinálni, bár ez nagy kihívás, egyértelműen. Meg kell próbálnunk még akkor is, ha ez egy kemény pofon volt. Szerdán újabb teszt az Elche ellen.”

A hangulat

„Reálisan nézve a szituációt nagyon nehéz helyzetben vagyunk, a BL-ben és a kupában még van lehetőségünk, a bajnokságról pedig már elmondtam a véleményem. Össze kell szednünk magunkat a pályán és fejben is, mert hiába fognak veszíteni az ellenfeleink, ha mi nem közelítjük meg őket. A két vereség ellenére felemelt fejjel kell tovább mennünk, összeszednünk magunkat mentálisan és legyőzni az Elchet.”

Sérülés

„Kicsit fáradt vagyok, de egyben nagyon boldog is, hogy ilyen hamar visszatérhettem. A gyógyulás nagyon jól sikerült és apránként visszanyertem a formám. Jó érzés ennyi kihagyás után visszatérni és remélem, hogy már a szezon végéig a csapat rendelkezésére állhatok.”

***

Ha pontoznátok a játékosokat, itt megtehetitek: 

Ti értékeltek: Cádiz-Barcelona

***