Koeman: „Több helyzetünk volt, de ők voltak hatékonyabbak, ez volt a különbség”

Büszke a csapatra és hogy sikerült az esélyt megadni a jobb eredményre

Reálisan értékelte a PSG elleni kiesést Ronald Koeman, aki két csapat közti különbségnek és a kiesés okának egyértelműen a helyzetek kihasználását nevezte meg. A holland mester szerint a Barça szurkolói büszkék lehetnek a csapatra, és ő is elégedett volt a hozzáállással, de szerinte egyszerű a konklúzió, a PSG kevesebb helyzetből több gólt lőtt a két meccsen.

Milyen érzésekkel távoznak Párizsból?

„Kiestünk és végül ez számít ebben a sportban, de jó érzésekkel távozunk. Képesek voltunk megnehezíteni a PSG dolgát. Nagyszerű első félidőnk volt és óriási fölényben voltunk. A hozzáállás nagyszerű volt, többet érdemeltünk volna. Ha 1-2-vel mentünk volna félidőre, minden más lett volna.”

Az első meccshez képest jobbak voltak

„Az egy túlzó eredmény volt. Összehasonlítva a mait a odavágóval, ma több helyzetünk volt. De ők négyet lőttek, mi csak egyet.”

Nem voltak elég hatékonyak

„A csapat iszonyatos munkát tett a meccsbe, de nem voltunk elég szerencsések. Ez volt az első alkalom, hogy az ellenfél kapusa lett a meccs legjobbja. Megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.”

Miért csak most sikerült jól játszani?

„Ma a végsőkig elmentünk. Ha kétmeccses egy párharc, tudsz váltani. Az első találkozón is jó volt a hozzáállás, de ma a végsőkig elmentünk.”

Messi tizenegyese volt kulcspillanat

„Nem volt kulcs, de fontos pillanat volt, különösen, hogy 2-1-re vezethettünk volna. Ilyenek megtörténhetnek, de a legfontosabb a csapat hozzáállása volt.”

Végre nem volt megalázó a búcsú Európától

„Sikerült változtatnunk és a saját szintünkön tudtunk játszani. Ez az egy út van, de persze szomorúak vagyunk, hogy kiestünk.”

Segíthet ez a pozitívabb kép Messinek, hogy maradjon?

„Szerintem Messi látja, hogy ez a csapat többre hivatott és azokkal a változásokkal, amiket tettünk, látva a csapat képességeit és a jövőt jelentő fiatalokat, szerintem a döntésének nem lesz köze ahhoz, elég jó-e a csapat a jövőre nézve.”

Pozitív képet adott magáról a csapat

„Minden culé büszke lehet a csapatra és a csapat által mutatott képre. Beleértve az elnökünket is, aki azt mondta, hogy meg kell próbálnunk fordítani és mindent beleadni. Az első perctől kezdve egy olyan csapatot láttunk, amelyik vissza akar jönni a párharcba, de hiányzott belőle az, hogy kihasználja a lehetőségeit. Ez volt a különbség köztük a Camp Nouban és köztünk ma.”

Hiányzik a gól(lövő)

„Ez igaz. De az sem normális, hogy ennyi gólszerzési lehetőséget alakítsunk ki egy ilyen erős ellenfél ellen, mint ma. Kockáztattunk, egy az egyben kellett sokszor védekezünk. Úgy gondolom, a labda nélküli játékunk fenomenálisan jó volt, de hatékonyabbnak kell lenni. Ez a különbség a két csapat között. Sokkal kevesebb lehetőségből több gólt lőttek végül.”