Koeman: „Egy cím a zsebben és a másodikért is harcolni fogunk”

Küzdelmes sorozat végén trófeát emelhetett a magasba Lionel Messi, miután a Copa del Rey döntőjében győzedelmeskedni tudott az FC Barcelona az Athletic Club ellenében. Ezzel Ronald Koeman megszerezte az első serlegét a katalán csapat kispadján, aki elmondta, hogy mindent megtesznek bajnoki címért is. Alább a holland szakember döntő utáni gondolatait olvashatjátok.

Első trófea

„Fantasztikus érzés. A döntőig vezető út nehéz volt, hosszabbításokkal megtoldva.. Nagyon boldogok vagyunk és megérdemeltük, hogy legalább egy címet szerezzünk ebben a szezonban. A klub megérdemli. A változás évében nagyon fontos cím ez a számunkra. A csapat mindvégig hitt abban, hogy megnyerhet valamit. Ez egy boldog nap minden katalán számára. Megérdemelt a siker. A csapat hozzállását szeretném kiemelni, főleg a kupát illetően, ahol nagyot küzdöttünk. Éhesek voltunk a sikerre. Már van egy cím a zsebünkben és a másodikért harcolunk. Nagyon boldog vagyok.”

Folytatás

„Ez nem az én döntésem, de hátra van még egy év a szerződésemből. Bacelonában a szezon végén megnézik, hogy mit nyertél meg. Néha zavaró, mert szerintem túl nagy szerepet tulajdonítanak neki. Edzőként viszont tied a felelősség és címeket kell nyerned, mert csak az elnyert trófeák számítanak. A velünk lévő emberek viszont az első naptól kezdve látják a fejlődést, hogy mennyi fiatal játékos kapott lehetőséget és ők alkotják a jövőt. Harcolnod kell a győzelemért, de mindenki tudja, hogy milyen mélyről indultunk és hogy még nem értünk az utunk végére. A kupagyőzelem viszont azt mutatja, hogy jó úton járunk.”

Messi

„Mindig ott van, amikor szükségünk van rá. Nem tudjuk még, hogy mi lesz vele. Remélhetőleg nem ez volt az utolsó döntője. Mindenki azt akarja, hogy nálunk folytassa.”

Öröm

„A Barcelona az én klubom. Ez az otthonom. Az első naptól kezdve nehéz volt. Az utolsó meccsig a LaLiga megnyeréséért fogunk harcolni.”

Mérkőzés

„Koncentráltan játszottunk és nagyon megnehezítettük az Athletic Club dolgát. Nehezen tudtuk megszerezni az első gólt, de azt követően a csapat rendkívüli volt. Az Athletic ellen mindig nehéz mérkőzésre számítasz, mert egy nagyon harcos ellenfél, de ma jobbak voltunk, mint a Szuperkupában. A labdabirtoklásunk fenomenális volt.”

Mentalitás

„Ez nem csak a labdabirtoklásról, hanem a helyzetek kialakításáról, eredményességről is szól.. A csapat nagyszerű mérkőzést játszott.”

Taktika

„Az Athletic két támadóval játszott elől, ezért döntöttem a három középhátvéd mellett. Így volt egy szabad emberünk a középpályán. Nagyon koncentráltan játszottunk és ügyesek voltunk a labdával.”

***

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát