Alba: „Reméljük, hogy nem ez volt Messi utolsó mérkőzése a Camp Nouban”

A Barcelona balhátvédje nyilatkozott a Celta elleni vereséget követően

Jordi Alba értékelte a vasárnap esti, Celta Vigo ellen elszenvedett 1-2-es vereséget, amelynek köszönhetően már matematikailag is kiszállt a bajnoki címért folytatott küzdelemből a Barcelona. 

A mérkőzésről

,,Nagyon jó volt az első félidő, nem értek fel a kapunk elé, de az egyetlen helyzetükből szereztek egy nagyszerű gólt. Kontrolláltuk a mérkőzést, de a második félidő nagyon megváltozott. Nagyon jól játszottak, megnehezítették a dolgunkat, és az 1-2-nél mert nem volt szerencsénk.”

Nem a fejekben volt gond

,,Ami a második félidőkben történik velünk, annak nem pszichológiai oka van. Szerettünk volna még egy második gólt is szerezni, több terület is volt, de amikor látod, hogy nem jön össze, és nyerned kell… sokszor előfordul, hogy akarjuk a másodikat, sokat támadtunk, és bárkivel előfordul, hogy ezután gólt kap. Négy mérkőzés óta nem nyertünk, sajnos ez a realitás.

Ki a felelős?

,,Mi, játékosok tehetünk arról, ha rosszul alakulnak a dolgok. Ma megpróbáltuk, különösen az első félidőben, de a Celta egy nagyszerű csapat, és nehezen ment. Ilyen a futball.”

Nem maradt trófea nélkül a Barcelona

,,A Kupagyőzelmünk ettől még nem szenved csorbát, azt a sikert értékelnünk kell. Az is igaz, hogy most meccsek óta nem tudunk nyerni, és hogy korábban saját magunktól függtünk. A legnehezebbet sikerrel megoldottuk, gyűjtöttük a pontokat, felzárkóztunk, de nem éltünk azzal a lehetőséggel, hogy átvehettük volna a vezetést. Eibarba azért megyünk, hogy jó képet mutassunk magunkról.”

Messi jövője

,,Reméljük, hogy nem ez volt Messi utolsó mérkőzése a Camp Nouban, de ez az ő döntése lesz, amit meg kell hoznia.”

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát