Laporta: „Koeman közelebb van a maradáshoz, mint a távozáshoz”

A Barcelona elnöke, Joan Laporta többek között Eric García érkezéséről, Messi szerződéshosszabbításáról és Koeman jövőjéről is beszélt kedden, utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a holland szakember a következő idényben is a csapatot irányítsa, mint arra, hogy távozzon a kispadról.

Eric García érkezése

„Üdvözöljük otthon. Köszönöm a hazatérés iránti vágyadat és erőfeszítésedet. Ez egy nagyon különleges nap számunkra. Van egy fiúnk, aki a La Masía minden korosztályában megfordult. Beépítünk egy fiatal, de már nagyon érett játékost. Meg akartuk várni a szezon végét. Tudtuk, hogy várni fog. Visszaszereztük valakit, aki közülünk való. Számunkra olyan, mintha soha nem is mentél volna el.”

Az elnök emlékeztette Garcíát, hogy fiatal kora ellenére – még csak 20 éves – már az első naptól kezdve maximális nyomást kell majd vállalnia: „Már mondtam, hogy itt maximális lesz az igénybevétel. Nem szabad a győzelemmel beérnünk, hanem azzal a stílussal kell ezt megtennünk, amit Johan Cruyff hozott nekünk, és te ezt nagyon jól tudod. Számomra alapvető az üzenet, amit a La Masiának küldünk. Gyertek vissza, de átigazolás összeg nélkül.”

Messi remélt maradása

„Minél hamarabb megtudjuk, hogyan dönt, annál jobb. Többé-kevésbé kézben tudjuk tartani, hogy milyen lesz az üzleti évünk eredménye Még nincsen kész az átvilágítás, de nem is a pénzről beszélünk. Messi nagy megértést mutat, nagyon versenyképes csapatot akar, amely trófeákat nyer. De egy átigazolást sem úgy hajtunk végre, hogy függne Messitől. Leo maradni akar, de más lehetőségei is vannak. Eric máshová is mehetett volna, de a vágya, hogy a Barçába kívánt visszatérni, döntő volt. Messivel remélhetőleg ugyanez lesz a helyzet és marad minden úgyanúgy, mint régen.”

Otthonra, munkába, sportoláshoz, hidegben, melegben – mindenre gondoltunk, hogy bárhol tudj egyet frissíteni a Barçás kulacsodból!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Koeman jövője

„Amennyiben Koeman maradása és távozása közül kell választanunk, ha muszáj tippelnünk, azt kell mondanom, hogy közelebb vagyunk az előbbihez.”

A gazdasági helyzet

„Bűvészkedünk és minden féle akrobatikát mutatunk be, mert a kialakult pénzügyi helyzetet tekintve muszáj egy kicsit így tennünk. Ugyanakkor olyasmit látunk, amit már annak idején is megtapasztaltam. A játékosok a Barcelonához szeretnének igazolni. Kezdjük megfordítani a gazdasági helyzetet. „

A nyáron távozó játékosok

„Már az első naptól kezdve dolgozunk ezen. Annak, hogy a spanyol bajnokságot kiengedtük a kezeink közül, következményei lesznek. A csapatot is egyensúlyba kell hoznunk.”

Sok a középhátvéd a csapatban (jelenleg hat középhátvéd van, de várhatóan nem marad majd ennyi)

„Az edző fogja eldönteni, hogy hat, öt vagy négy középső védővel kezdünk. Azt akarjuk, hogy legyen választási lehetősége, és meg akarjuk nehezíteni a dolgát. Biztos lehet benne, hogy a csapat kiegyensúlyozott lesz. A csapat nem volt kiegyensúlyozott, és ezt ki kell javítanunk”.

A klub sportigazgatója, Mateu Alemany is megszólalt

Aki kihasználta az alkalmat, hogy üzenetet küldjön a felnőtt keret összes játékosának, akiknek az elmondása szerint eddigieknél nagyobb anyagi erőfeszítéseket kell majd tenniük: „Egy olyan játékos átigazolásával szembenézni, akinek a szerződése hat hónap múlva lejár, felelősségteljes dolog volt. Számos erőfeszítést kértünk tőle, és hogy a fizetési igénye alkalmazkodjon a Barça jelenlegi helyzetéhez. Mindannyiunknak nagy erőfeszítéseket kell tennünk.”

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát