Ami a Gamper előtt történt: Messi, beszédek, füttyszó…

A Barcelona a Juventus ellen játszotta a 2021-es Gamper Kupát, nézők előtt, de nem a Camp Nouban, hanem a Johan Cruyff Stadionban a klub edzőközpontjában. A meccs előtt történtek közül ezek voltak a kiemelkedőek.

A játékosok hivatalos bemutatása hagyományosan ilyenkor történik, most már ráadásul együtt a női csapattal, így felváltva jöttek ki a férfi és a női játékosok a gyepre, hogy a szurkolók köszöntsék őket. Sokakat köszöntöttek is, de voltak olyanok, akiknek inkább füttyszó jutott.

Ebben a tekintetben kiemelendő Umtiti, őt fütyülték ki a szurkolók a leginkább, de kapott Pjanic, sőt még Sergi Roberto is – mindannyian feltehetően a Messi-üggyel összefüggésben, a fizetésük és az ezzel nem feltétlenül arányos teljesítményük miatt.

Az egész este során gyakori volt, hogy a közönség Messit éltette, így a bemutatás és a beszédek során is. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor az első számú csapatkapitány, és a vezetőedző szólhatott a közönséghez. Az új első számú csapatkapitány Sergio Busquets, így ő köszöntötte a jelenlévőket.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

Busquets

“Örülünk neki, hogy veletek együtt tudjuk lejátszani ezt a kupát. Büszkeséggel tölt el, hogy első számú kapitánya lehetek a világ legjobb klubjának. Nagy példák voltak előttem, mint Puyi, Xavi és Leo. Igyekszem a helyzet magaslatán lenni. Szeretnék külön megemlékezni Leóról. Köszönöm, hogy elvitte a Barçát a legmagasabbra, és minden egyéni és csapat rekordot felülmúlt. A legjobbat kívánjuk neked. Örökké tart a köszönetünk, Leo. Végezetül, kezdődjön ez a szezon sikeréhesen, és sok reménnyel. Minden célkitűzésért harcolni fogunk, és ezt veletek együtt tesszük. Most még inkább szükségünk van rátok, és biztosan így is lesz. Visca el Barça, Visca Catalunya”

Koeman

“Reméljük, hogy hamarosan játszhatunk a nagy pályán is. Nagyon nehéz volt mindenkinek, hogy egy egész évet nélkületek kellett lejátszanunk. Boldogok vagyunk, hogy most itt vagytok. Leo Messi búcsújától függetlenül sok reményt fűzűnk az előttünk álló szezonhoz. A jelenlegi keretünkkel, az új igazolásokkal, és még a fiatalokkal, akik jönnek föl, sok örömöt adhatunk az idény során. Sok segítséggel, munkával és önfeláldozással el fogjuk érni a maximumot. Tudjuk, hogy mi a kötelezettségünk azzal, hogy ezt a klubot képviseljük. Visca el Barça, Visca Catalunya”.