Koeman: „Tudni kell, hogy mikor szabad rövid passzos játékot játszani”

Ronald Koeman szerint igazságos eredmény született a San Mamésben szombaton este, a Barcelonának ugyan voltak győzelmi esélyei is, de nem lehet elvitatni, hogy az Athletic remek meccset játszott. Az pedig tagadhatatlan, hogy Messi hiánya az ilyen meccseken egyelőre érződik.

Szenvedtek védekezésben

“Sok tekintetben egy remek meccset láttunk. Szerintem a meccs elején túlságosan is megnehezítettük a dolgunkat. Természetesen nagyon erőteljesen és jól támadtak le minket, de tudni kell, hogy mikor szabad és kell rövid passzos játékot játszani. Ugyanígy a kapustól indulni is. Hiányzott a játékunkból a nyugalom az első 15 percben. Később szereztünk egy gólt is, nem tudom, hogy szabálytalanság volt-e. Elfogadjuk a döntést. Ki kell emelni a hozzáállásunkat, elsősorban azt követően, hogy vesztésre álltunk. Szerintem a döntetlen igazságos. Voltak lehetőségeink, hogy nyerjünk. Az Athletic nagyon magas szinten játszott. Ha így játszanak, ez egy nagyon nehéz pálya. Nem lehetek elégedetlen az eredmény miatt.”

De Jong

“Nagyon fontos szerepet töltött be ma a csapatban. Át tudott törni csapatrészeken, és nagy passzt adott Memphisnek is. Nagyon gyors tud lenni labdával, és remek meccset játszott.”

Eric García

“A nagypapája elvesztéséről a meccs előtt szereztünk tudomást. Ő egy maximálisan profi futballista. A történtek ellenére nagy meccset játszott. Vele vagyunk, és a legjobbat kívánjuk neki a privát életében.”

Messi nélkül…

“Az tény, hogy az ellenfelek is bátrabbak Messi nélkül. Nem szeretek mindig ugyanarról beszélni, de nyilvánvaló, hogy a világ legjobb játékosáról beszélünk. Az ellenfélben több a félelem, a visszafogottság, amikor ott van Messi. És ez ránk is igaz. Ha Messinek passzolsz, általában ő nem veszíti el a labdát. Érezni, hogy nincs itt. Ezt tudjuk, de ezen nem lehet változtatni.”

Piqué

“Piqué egy fontos játékos. Araújo nagyon jól játszott, és nem is változtattunk sokat a csapaton. Piquének ugyanaz a baja, mint volt az edzéseken, szerintem nem súlyos, és a jövő héten már velünk lehet.”

Memphis

“Memphisben ott volt a veszély, főként a második félidőben, nagy gólt szerzett. Sok játékosunk hiányzik a támadósorból, most szűken vagyunk a sérültek miatt.”

Pedri

“Pihenőt kell adni neki, hogy ne legyenek később gondjai a szezon során, már akár novemberben, decemberben.”

Pedri a találkozó után azonnal szabadságra ment, a következő két hétben nem látogatja a Barcelona edzéseit.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!