Koeman: „A mai Barça nem az a Barça, mint 8 éve”

A holland edző szerint a jelenlegi helyzet a realitás

Ronald Koeman nehéz helyzetben volt a hétfő esti Granada elleni mérkőzés előtt, mivel három támadó játékosra nem számíthatott sérülés miatt. Az eredménnyel nem volt elégedett, a csapat hozzáállásával viszont annál inkább, mivel a meccs végéig küzdöttek az egyenlítésért. Araújo személyét külön kiemelte.

Győzni szeretett volna

,,A meccs előtt győzelemre gondolsz, különösen akkor, ha otthon játszol. A rossz kezdés viszont megnehezítette a játékot számunkra. Nem kezdtünk erősen, ez a mi hibánk. Az ellenfél a gól után húzta az időt, többet védekezett, és nem hagyott területet, és ez megnehezítette a dolgunkat. Fejlődtünk mérkőzés közben, váltottunk, a szélekről jöttek a beadások, a gólszerzésbe fektettük az energiánkat. Többet akartunk, de az egy pont is több a semminél. Megérdemeltük a döntetlent, elkötelezettséget mutatott a csapat. Ki kell emelni a csapat ambícióját, és köszönet a rajongóinknak, akik szurkoltak nekünk.”

Játékstílus

,,Ez attól is függ, hogy milyen játékosok hiányoznak, olyanok, akik egyéni akciókkal tűnnek ki. Csak nézzük meg a keretet: megtettük, amit meg kellett tenni. Nem volt ,,tiki-takára” alkalmas játékosunk. A saját stílusunkban kell játszanunk, de ha a játék változást igényel, akkor annak kell eleget tennünk, még akkor is, ha ez azt jelenti, a szélekről kell beívelnünk, szóval… Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk. Ha lett volna még időnk, nyerhettünk volna. Az alapfelállás 4-3-3 volt az első félidőben, de meg kellett változtatnunk annak függvényében, hogy az egyenlítésért megyünk, és hogy kik ülnek a kispadon. A mai Barça nem az a Barça, mint nyolc éve volt. Barça-módra játszunk, de nincs meg a sebességünk a szélen, mivel Coutinho befelé húzódik, Demir nem mozog mélységben… ez így van. Ansuval és Dembélével kapcsolatosan viszont más a helyzet, több a mélység, de ők nem voltak itt, és alternatívákat kellett keresni.”

A Granada ,,nem csak a góllal” nyerte meg a meccset

,,A mérkőzés előtt nem lennél elégedett egy döntetlennel a Granada ellen. Harcoltunk és jól játszottunk a második félidőben. A második perctől kezdve húzták az időt a kirúgásokkal, sérülésekkel… ezen változtatni kell. Rengeteg idő elment emberekre nonszensz dolgokkal: olyan sérülésekkel, amelyek nem sérülések… a játékvezetőnek ezt kezelnie kell, mielőtt a 88. percben ad egy lapot a kapusnak.”

A saját jövője

,,Nem fogok többet a jövőmről beszélni.”

A mérkőzésről

,,Nem volt elég terület ahhoz, hogy rövid passzokkal a földön játsszunk, sok védővel védekeztek hátul. A szélen volt hely beadásokra. Legalább kiegyenlítettünk, és nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre. Kár, hogy elveszítettünk két pontot.”

Araújo

,,Ő egy nagyszerű játékos, és kiváló hozzáállással rendelkezik. Fontos tagja a csapatnak.”

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!