Koeman: „Érzem a játékosok támogatását, a klub részéről nem igazán”

A BL csoportkör második fordulójában a Benfica együtteséhez látogatott az FC Barcelona, akiknek célja az első fordulóban szenvedett vereséget követően csak a győzelem lehetett. Ez viszont nem sikerült, ráadásul még gólt sem szerzett a csapat, ellenben kapott hármat, így nulla ponttal, rúgott gól nélkül, mínusz hatos gólkülönbséggel utolsó az E jelű kvartettben. Ilyen helyzetben kellett a mérkőzést követően az újságírók elé állnia Ronald Koemannak. Szavai alább olvashatóak.

Jó játék

„Szerintem 2-0-ig jól játszottunk, csak nem sikerült gólt szerezni. Volt négy nagyon jó esélyünk a gólszerzésre, de nem sikerült élni a lehetőségeinkkel, a Benfica viszont a kevesebbet is kihasználta.”

Nincs veszve a továbbjutás

„Ha a Dinamo Kijev ellen mindkét mérkőzésünket megnyerjük és a Benfica a Bayern a maihoz hasonló teljesítményt nyújt, akkor a már a legjobb 16 között látom a csapatot. Lenne 6 pontunk, fogadnánk a Benficát, ez nem annyira bonyolult.”

Messi

„Már többször elmondtam, hogy fontos játékosokat vesztettünk és felegesnek érzem magam ismételni. Ezzel nem azt mondom, hogy ne lennék felelős a kialakult helyzetért, de ha négy helyzeted van, abból minimum kettő gólt kell szerezned.”

Támogatás

„A játékosok támogatását érzem, ezt látszódik a hozzáállásukon is, de a klubról nem tudom ugyanezt elmondani. Nem hasonlíthatjuk a mostani Barcelonát az évekkel korábbi Barçahoz. Ez számomra teljesen egyértelmű.”

A jövő

„Nem mondhatok semmit a jövőmről, mert nem ismerem a klub álláspontját a témával kapcsolatban. A döntés nem az én kezemben van, majd meglátjuk, mi lesz. A bűnös végül mindig az edző, de a mai mérkőzésen is fölényben voltunk: volt lehetőségünk gólt szerezni, nem játszottunk rosszul, csak nem voltunk hatékonyak.”

Nehéz helyzet

„Minden edző számára kihívás a Barcelona padján ülni, főleg, ha két Bajnokok Ligája mérkőzést veszít. Meg kell próbálni változtatni a dolgokon, időt kell hagyni a csapatnak. Vannak fizikailag erősebb csapatok és nekünk a saját játékunkat kell játszani, birtokolni a labdát, helyzeteket teremteni. Ezeket meg is tettünk, de ha nem szerzünk gólt, akkor nem nyerhetünk.”

Piqué

„Már volt egy sárgája és majdnem megkapta a másodikat is a huszonegyedik percben. Ez egy komoly kockázat volt egy olyan csapat ellen, akiknek kivételesen gyors támadói vannak.” 

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!