Sergi: „Imádom a klubot és amit csinálok”

Teljesítette az alapvető célt Sergi Barjuán a Dinamo Kijev elleni BL csoportmeccsen, hiszen győzött a csapat Ukrajnában, ezzel pedig saját kezében van a sorsa a csapatnak a továbbjutás szempontjából. Sergi a győzelmet követő nyilatkozatában elmondta, próbált a mérkőzés előtt a játékosok lelkére is hatni, mert érezte a feszültséget rajtuk, Ansut és Dembélét külön is dicsérte, és egyelőre nem foglalkozik azzal, meddig maradhat az első csapat padján.

Gavi játéka

„Elmondtam neki, hogyan támadjon le, ezt akartam tőle és hogy hozza azt az intenzitását, ami megvan benne.”

Sokat érő győzelem

„A mérkőzés előtt megbeszélésen, azt mondtam nekik, mint Culé, hogy ez egy rendkívül fontos meccs a klub számára. Sokan vannak a La Masiáról, akik ezt megértik és azért mondtam ezt, hogy átérezzék a súlyát, és hogy valami másféle felvezetése legyen a meccsnek. Nem tudom, hogy működött-e, de nyertünk.”

Tisztában voltak a téttel

„Igen, mindenáron nyerni kellett. Nagyon fontos volt, tudták a játékosok, ahogy mindenki. Meg lehetett mondani a meccset megelőző órákban, hogy látszik a feszültség, megváltozott mindenki arckifejezése. Innentől pedig meglátjuk, hogyan fogunk nekimenni a következő meccsnek. De remélhetőleg ez a győzelem segít jobban dolgozni.”

Nehéz meccs volt

„Igen, nagyon komplex volt, mert egy nehéz helyzetből érkeztünk ide (döntetlen az Alavés ellen, előtte két vereség – a szerk.), de úgy gondolom, jól vettük az akadályt. Sikerült semlegesítenünk őket, a kontráikat elsősorban. Mostantól fejlődnünk kell tovább és hinni abban, amit csinálunk. Onnantól kezdve pedig biztosan előrébb lépünk.”

Fati vs. Agüero

„Kunnak most a bátorításunkra van szüksége és hogy gyors felépülést kívánjunk neki. Ansuban megvan az, ami megkülönbözteti őt sokaktól, hogy gólokat lő. Remek képességei vannak, segít Memphisnek területet adni. Most Ansu szerzett gólt, de holnap Memphis is rúghat, másik meccsen pedig más.”

Edzői pályafutása legfontosabb meccse volt

„Személyesen nekem már az nagy dolgot jelent, hogy itt lehetek és képviselhetem azt a klubot, aminek mindent köszönhetek. A játékosok tudják, hol vannak. Vannak időszakok, amikor valamiért nem nyersz és olyan helyzetbe kerülsz, hogy elgondolkozol rajta, mit lehet tenni. De a beletett munkától is függ, mi lesz belőle. Most pedig elkezdődhet egy másik dinamika a csapatban és ezt ki kell használnunk, látnunk kell, mit tehetünk, hogy még jobbak legyünk. Azt gondolom, hogy a meccsen néhány kivételtől eltekintve fókuszáltak voltunk, a csapat hitt magában. A fordulópont? A végén minden a beletett munkától függ.”

Dembélé visszatérése

„Láthatta őt mindenki. Ő egy kivételes játékos, egy-egy elleni játékban, ahogy mélységet ad és ahogy látja a játékot. Szinte mindig két ellenfelet leköt és már látja, ki lesz a harmadik, akit leszakít magáról. Hálásak vagyunk azoknak a játékosoknak, akik sérültek voltak és a felépülésük után mindenképpen játszani akartak, többek között neki is.”

Az átmeneti vezetőedzői szerep

„Úgy élem meg, mintha a saját csapatom lenne. Nem lehetnek kétségeim… Az egyetlen útja, hogy együtt haladjunk előre az, hogy higgadtságot mutatok, meggyőzöm őket és segítek nekik fejlődni. Nem gondolkozhatom azon, hogy vajon holnap is én leszek-e még az edző. Szeretem ezt a klubot és szeretem, amit csinálok. Egy szikrányi kétség nincs bennem.”

Ott lesz még a Celta ellen is a hétvégén?

„Most nyertünk, ezt kiélvezzük egy kicsit. Aztán a Jóisten megmondja majd, hogy a hetet Vigóban vagy a Johan Cruyff stadionban (a Barça B pályája – a szerk.) fejezem-e be.”

***