Araújo: „Jó úton haladunk”

A 4. fordulóból elhalasztott Sevilla elleni idegenbeli találkozón Araújo góljával egyenlített az FC Barcelona, ami – mivel az eredmény már nem változott – végül egy pontot ért Xavi csapatának. A mérkőzést követően az uruguayi védő pozitívan értékelte a Ramón Sánchez Pizjuánból elhozott egy pontot.

A mérkőzésről

„Tettünk egy lépést előre, nagyszerű meccset játszottunk egy olyan nehéz ellenféllel szemben, mint a Sevilla. Többet érdemeltünk volna, mert a második félidőben sokkal jobbak voltunk. Az első félidőben voltak kifejezetten jó perceink, kár, hogy egy kihagyás miatt gólt kaptunk. Jó úton járunk”.

Fejlődés

„Sokat dolgozunk ezen, vannak olyan fiatal játékosaik, mint Ferrán Jutglà, akik nagyszerű munkát végeznek. Csak a gól hiányzik ahhoz, hogy lezárjuk ezeket a meccseket. Dolgozunk rajta, és reméljük, hogy a szezon második felében tudunk ezen javítani”.

Stratégia

„Ezt a szituációt begyakoroltuk, mert szögletnél nem embert követnek, hanem területvédekezést alkalmaznak. Busi zárt el nekem és így egyedül törhettem be. Örülök, hogy segítettem a csapatnak, örülök a gólomnak és annak, hogy jó meccset tudtunk játszani”.

***