Jordi Cruyff: „Megértem a szurkolókat, viszont támogatnunk kell a játékosokat”

A Barcelona korábbi játékosa megvédte Dembélét és Ferran Torrest

Jordi Cruyff, az FC Barcelona korábbi játékosa, aki jelenleg Joan Laporta tanácsadója a vezetőségben, csütörtökön nyilatkozott  a Movistarnak a Napoli elleni döntetlent követően. A holland szakember kiállt Dembélé mellett, akit kifütyültek a szurkolók, amikor a francia csereként állt be a második félidőben. Cruyff a szurkolók támogatását kérte.

,,A közönségnek általában vannak érzelmei, de a pályán lévők nem mindig így gondolkodnak. A játékos mindig 100%-ot ad ki magából. Minden játékost támogatni kell, aki a mezt viseli az első naptól az utolsóig. A klub hosszabbítani akart vele, de néha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogyan akarjuk, de támogatniuk kell őket. Azért vagyunk itt, hogy elősegítsük a Barça győzelmét. Nem akarunk tízen játszani tizenkettő ellen csak azért, mert van valaki, akit büntetni akarunk. Megértem a szurkolókat, de amikor kimegyünk a pályára, támogatnunk kell a játékosokat.”

A holland szakember Ferran Torres mellett is szólt: ,,A végén egy fiatal játékos képe jelenik meg, aki meg akarja mutatni, hogy mire képes. Helyzeteket alakított ki, és én ennek a pozitív oldalát látom. Általában nagyszerűek a befejezései, ezt egy jó dolognak tartom. Nagyon sok gólt fog még szerezni a Barçában. Bátorítani fogom őt, és azt mondani, hogy csak az hibázik, aki a pályán van. Az, aki nem mutatja magát, nem fog gólt szerezni. Egy másik napon ő lesz majd a hős.”

***