Pedri: „Engem Messihez hasonlítani őrültség”

Nagyon szép, és rendkívül fontos gólt szerzett Pedri a Galatasaray elleni EL-nyolcaddöntő visszavágóján, hiszen enélkül könnyen hátrányban mehetett volna szünetre a Barcelona Isztambulban.

Pedri játékban is a Barcelona legjobbjai között volt, de a góljával még inkább kiemelkedett, különösen azért, mert rendkívül szorult helyzetben, hátrányban alkalmazott olyan megoldást, amit ritkán és kevesen szoktak. Így nyilatkozott közvetlenül a meccs után a Movistar+-nak.

“Szerintem a Camp Nouban értünk el rossz eredményt. Nehéz dolog úgy idejönni, erre a pályára, hogy 0-0 volt az első mérkőzés. Szerintem még soha nem játszottam ilyen stadionban, ahol ennyire nagy lett volna a közönség nyomása. Igazi őrület volt. Karakteres győzelmet értünk el.”

“Ferran jó labdát adott, és elsőre arra gondoltam, hogy lövök, de aztán láttam blokkoló lábakat és inkább átvettem, majd igazítottam egészen addig, amíg találtam egy rést. Nem emlékszem ennél pontosabban a játékhelyzetre. A pályán szerencsére maguktól jönnek a dolgok, van olyan szerencsém, hogy akkor nem kell gondolkoznom”

Gól, ahogy Messi csinálta volna

“Ugyan már. Messi ennél sokkal szebb gólokat szerzett. Engem Messivel összehasonlítani őrültség.”

“Amikor kapsz egy gólt, ráadásul az ellenfél pályáján játszol, akkor lélektanilag az ellenfél kerül előnybe. Ez velünk is megtörténik. Az, hogy ilyen gyorsan tudtunk válaszolni és egyenlíteni, kétségtelenül segített.”

Favoritok?

“Meglátjuk, hogy kit kapunk a soroláson, de számomra igen, favoritok vagyunk.”

Jön a Clásico

“Olyan focit játszunk, amit szeretünk és ezt élvezzük. Remélhetőleg lesz lehetőségünk arra, hogy végül megnyerjük a meccset, mert a célunk ez lesz.”