Alemany: „Maradhat Dembélé, ha fenntartható marad a fizetése”

Mateu Alemany sportigazgató szerint a játékoson múlik a maradása

Mateu Alemany, az FC Barcelona sportigazgatója a Sevilla elleni meccs előtt beszélt Gavi, Araújo és Dembélé jövőjéről, akiknek a hosszabbítása különböző okokból a mai napig a levegőben lóg és hangsúlyozta, mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak és a klub örömmel hosszabbít mindegyikükkel, ha arányos és fenntartható marad a fizetésük. 

A Movistar+ kérdésére válaszolva a Blaugrana sportigazgatója nem zárta ki a francia szélső szerződéshosszabbítását, annak ellenére sem, hogy a tárgyalások a téli transzferidőszakban megszakadtak – ráadásul akkor azt mondta, Dembélének haladéktalanul távoznia kell, mert elkötelezett játékosokat akar a klub a keretében látni. Gyorsan tudnak változni a dolgok a futballban…

A klub célja: arányos fizetések

„Ő és az ügynöke is tisztában vannak a helyzetünkkel majdnem egy éve már. Részünkről maradhat, amennyiben a társaival arányos, fenntartható lesz a fizetése.”

Gavi és Araújo hosszabbítása

„Ez a kritérium vonatkozik mindenkire. Mindenki tudja, milyen helyzetben van a klub. Az új vezetőség a fizetések racionalizására törekszik.”

Dembélén múlik a jövője

„Ha Dembélé igazodik ezekhez a feltételekhez, örömmel tartjuk meg. Amit mondtam Ousmane-nak, az érvényes Araújóra is. Reméljük, hogy marad”.

A Spotify megállapodás

Jóváhagyta a közgyűlés a Spotify szponzorációt

„A megállapodás a Spotify-jal jó hír a jövőre nézve, de nem változtat sokat a helyzetünkön a pénzügyi fair-playt tekintve.”