Xavi: „Ez egy nagyon jó eredmény ahhoz képest, hogy milyen meccset játszottunk”

Az FC Barcelona edzője az Eintracht Frankfurt - FC Barcelona Európa-liga mérkőzés odavágója utáni sajtótájékoztatón értékelt

Xavi az Eintracht Frankfurt – FC Barcelona Európa-liga mérkőzés odavágója utáni sajtótájékoztatón értékelte a mérkőzés képét és a csapat teljesítményét és az eredményt illetően nem volt elégedetlen, de a játékkal kapcsolatban több kritikát fogalmazott meg. Ezen túl dicsérte az ellenfelet, beszélt a stadionban tapasztalt hangulatról, Piqué sérüléséről, a cserékről, illetve a visszavágóról.

A mérkőzésről

„Normális esetben az a csapat tud több helyzetet kialakítani, amelyik kezdeményezőbb, de ma nem így történt, éppen ellenkezőleg. Nem volt egy könnyű mérkőzés. Nem tudtuk megfogni a gyors váltásaikat védekezésből támadásba, nehezebben reagáltunk, mint máskor, és a pálya se volt a legjobb állapotban. Nem tudtuk megállítani az ördögi kontráikat. Sok labdát veszítettünk. Szóltunk előre, hogy ők egy nagyon kemény ellenfél. Felül tudtak kerekedni egy olyan klubon is, mint a Betis. Ez Európa. Ez egy nehezen legyőzhető csapat egy nehéz pályán. Egy olyan ellenfél, aki erős, és képes nagyon jó váltásokra. Taktikailag nagyon jól működtek. Védekezésben nagyon masszívak voltak. Nem tudtunk úgy játszani, mint a többi meccsünkön, habár a második félidőben jobbak voltunk. Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, de a játékkal nem. Nehéz lesz a Camp Nouban, de ott a saját közönségünk előtt játszhatunk. Igazi katlannak kell lennie, szeretnénk bejutni az elődöntőbe.”

A gólról

„Tetszetős gól volt. Egyszerűen a játékosok tehetségéből született. Próbáltunk a széleken odaérni. Ousmane, Frenkie és Ferran kombinációs játéka volt, egy fal ellen.”

Piqué sérüléséről

„Egy jó ideje problémákkal küzd, és ma is előjöttek a fájdalmai.”

A csapat játékáról

„Nem az intenzitással volt probléma, abból nem szenvedünk hiányt, a játékkal volt probléma. Nem voltunk jók, de ők igen. És még így is kihoztuk döntetlenre. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, tiszteletet és elismerést érdemelnek. Hazai pályán már más kérdés lesz, jobban akarunk támadni.”

A cserékről

„Ők még fáradtabbak voltak (Gavi és Adama – a szerk.) és jelentősen kivették a részüket a védekezésből. Frenkie és Ousmane is nagyon jól szálltak be. Persze anélkül, hogy elvennénk Gavi érdemeiből, és emellett Adama is jól játszott.”

A visszavágóról a Camp Nouban

„Úgy gondolom, hogy a pálya jobban fog feküdni nekünk. Ma nem járt rendesen a labda. A Camp Nou másmilyen lesz. Szükségünk van arra, hogy egy katlanban játsszunk, mint amilyen ma az ő stadionjuk volt. Otthon dől el minden. Ma nem játszottunk jó meccset.”

Az ellenfél letámadásairól

„Nem szabad elveszíteni a labdákat és eltérni a taktikától. Tanulópénz volt. Öt vagy hat alkalommal is veszélybe kerültünk. De végül gólt szereztünk. A párharc így nulláról indul. Ez egy nagyon jó eredmény ahhoz képest, hogy milyen meccset játszottunk.”

Gaviról és Adamáról

„Nem fogok senkire sem mutogatni. Csak a csapat érdekeit néztem. Elégedett vagyok mindkettejükkel, ahogy dolgoztak. Nincs semmi, amit mondhatnék. Jó meccset játszottak. Nagyon elfáradtak…”

Az Eintracht Frakfurtról

„Elemeztük őket, de nagyon jól játszanak. Nagyon jó taktikával védekeztek. Nem tudtuk, hogyan támadjun. Fizikailag ők olyanok, amilyenek. Jók voltunk intenzitásban és a párharcaink során. Tudtuk, hogy ez egy nehéz pálya lesz. A Camp Nouban minden meg fog változni. Nagyon motiváltak voltak, hiszen kiejtették a Betist.”

A hangulatról

„Rendkívüli volt a hangulat, azonban ez ránk nem volt hatással. Nem ezért volt az, hogy nem voltunk annyira jók, mint az utóbbi időkben. Törökországban se volt máshogy. Ha nem úgy játszottunk, mint általában, nem a hangulat miatt volt.”

***