Rosell: ,,Bartomeu és én nem vagyunk ugyanaz”

Sandro Rosell, az FC Barcelona korábbi elnöke (2010-2014) nyilatkozott a Catalunya Ràdio ‘El Matí’ című műsorában, ahol a katalánoknál töltött időszakáról kérdezték. Szóba kerültek bizonyos nevek, a ,,Barçagate„, és a csapat jövőjével kapcsolatos véleménye is. Egyébiránt indulni tervez Barcelona város polgármesteri székéért.

Messi és a gazdasági nehézségek

,,Nem akarok a Barçáról beszélni, vagy más emberek teljesítményét értékelni, a Barçát mindig sok öröm fogja érni. Messi a történelem legjobbja, ugyanakkor a Barça Messi fölött áll. Nem tudom, hogy képes lettem volna-e itt tartani. A Barça elnökének lenni nagyon nehéz, a Barçában minden napra jut egy bombameglepetés, és sok nehéz döntést kell meghozni. Természetesen aggódom a Barça helyzete miatt, de meg fog oldódni.”

Laporta

,,Üzletemberként úgy hiszem, hogy egy klubot úgy kell menedzselni, mint egy céget, és ehhez mindenkinek megvan a saját stílusa. Laportának és nekem nagyon különleges a kapcsolatunk, amelyet senki nem érthet rajtunk kívül. Soha nem fogok se mellette, sem pedig ellene beszélni. Találkoztunk még a választások előtt, együtt ebédeltünk, sok szerencsét kívántam neki, és közöltem vele, hogy hiszem, hogy nyerni fog, és végül nyert is. Azóta viszont már hosszú ideje nem beszéltünk.”

A ,,Bartomeu-párhuzam”

,,Bartomeu és én nem vagyunk egy és ugyanaz. Nem szeretem ezt a ,,Bartorosellismo”-dolgot (Bartomeu és Rosell nevéből létrehozott mozaikszó, amelyhez a ,,sajátos” klubvezetési ideológiájuk miatt tették hozzá az ,,izmus” szót — a szerk.) Mindkettőnkre a tagok szavaztak, és mindkettőnk a maga módján vezette a klubot. Én a költségek visszafogása mellett döntöttem, ő pedig a bevételek növelése mellett, de megérkezett a COVID, a válságért pedig ő lett a hibás. Talán a játékosokkal folytatott szerződéspolitikája volt túlzó. Amikor én kezdtem, akkor a klub bérköltsége 304 millió volt, amikor elmentem, akkor 302 millió, és azok voltak azok az évek, amikor évente több címet és több pénzt is nyertünk. A bértömeg kezelését kritizálom, de az általános menedzsmentet nem, ők megduplázták a bevételeket, de aztán a járvány elszabadult. A ,,Barçagate” valójában sokkal több, mint aminek látszik, nagyon rosszul magyarázzák. Bartóval nagyon rosszul kommunikáltunk. Elvesztettük a narratívát, és olyan emberek kezében hagytuk, akik nem kedvelnek minket”.

Barçagate: Bartomeut őrizetbe vették, vizsgálat a Camp Nouban

Neveket kérdeztek tőle, ő pedig véleményt alkotott

Pep Guardiola: ,,Guardiola egy zseni, és szeretném, ha visszatérne.”

Jaume Roures (spanyol üzletember, a Mediapro igazgatója, akit Rosell ,,trockistának” nevezett): ,,Sokat ártott nekem, és követelem a bíróságon, hogy kérjen bocsánatot az ellenem felhozott vádakért. Az ügy még mindig nem zárult le.”

Javier Tebas  (a LaLiga elnöke): ,,Ő a LaLiga mindenütt jelenvalósága, és amit tesz a szervezetért az nem rossz, csak jobban figyelembe kellene vennie a Szövetséget, a Barçát és a Madridot.

Florentino Pérez: ,,Florentino Pérez a legokosabb, viszont már évek óta nem vagyok vele kapcsolatban.”