Alba: „Manapság már bármelyik játékos átveheti a helyedet”

A vasárnap hajnalban megrendezésre kerülő El Clásico után, – amit a Barça Raphinha góljával megnyert – Jordi Alba is nyilatkozott. A balhátvéd elmondta, hogy ugyan már eddig is voltak jó játékosok a klubnál, de a nyári igazolások sokat lendíthetnek majd a csapaton, továbbá arról is szót ejtett, hogy szerinte jó úton haladnak ahhoz, hogy hosszú idő után ismét reális esély legyen a trófeák megnyerésére. 

A csapat jó úton jár 

„Mindig úgy gondolom, hogy van konkurenciám. Motivált vagyok, mert a világ legjobb klubjánál vagyok. A Barça mindent megadott nekem, és ez minden egyes nap motivál. Nagyon szerencsés vagyok. Továbbra is címeket akarok nyerni. Ez teszi boldoggá az embereket, és azt hiszem, jó úton járunk.”

Nem fél a versenytől

„Manapság már bármelyik játékos átveheti a helyedet. Elfogadom ezt, ahogy szerintem mindannyiunknak el kellene fogadnunk. Ha érkezik egy játékos balhátvéd posztra, az nagyszerű. Az eddigi nyári igazolások nagyon jók, kiváló képességekkel rendelkeznek és sokat segítenek nekünk. Már így is voltak jó játékosok a klubnál, de a szerződtetések, amiket tettünk, nagyon jók és nagy versenyhelyzetet eredményez. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon jól fogunk teljesíteni.”

Lewandowski

„Büszkék vagyunk rá, hogy itt van egy olyan kvalitásokkal rendelkező játékos, mint ő, aki még nagyobbá tette a Bayern Münchent. Tényleg folytatni akarja a versenyzést és győzelmeket szeretne elérni. Ha alkalmazkodik a játékunkhoz, akkor biztosan sok gólt fog lőni.”

A Piquét érő füttykoncertek 

„Nem hiszem, hogy túlságosan aggódnunk kéne érte, mi már ismerjük őt. Nulla nyomás nehezedik rá, ha játszani akar, ez csodálatra méltó. Szerintem nagyon motiválja, hogy kifütyülik. Már régóta kifütyülik, de nem hiszem, hogy ez ébren tartja éjszaka. És ez csodálatra méltó egy olyan játékos esetében, aki az ő tapasztalatával és tudásával rendelkezik. Ami ma történt, az semmit sem fog változtatni rajta.”

***