Dani Alves: „A távozásom? Szerettem volna, ha egyenesek lettek volna velem szemben”

A brazil jobbhátvéd hálás azért, hogy újra játszhatott a Barçában, de nehezen viselte, ahogy az újbóli távozásakor kezelték

A brazil szélső védő szerződése június 30-án járt le, a klub pedig nem hosszabbított vele. Most esélyt kap arra, hogy elbúcsúzzon a katalán szurkolóktól, mert vasárnap este új klubja, a Pumas Unam színeiben a Gamper Kupán fog pályára lépni korábbi csapata ellen. A korábbi barcelonai kedvenc a Pumasnál való bemutatása alkalmával szót ejtett arról is, hogyan érintette, ahogy távoznia kellett a Barçától.

Alves hálás azért, hogy ilyen lehetőséget kapott a búcsúra: „Az élet adott egy esélyt hogy idejöjjek játszani, és így rendesen el is tudok köszönni.” Bár a mindig szókimondó brazil játékos korábban úgy nyilatkozott, örökké hálás lesz a klubnak, a kép ennél kicsit árnyaltabb.

„Mindig megvan a módja annak, hogy kifejezzék megbecsülésüket irántunk, akik nagy dolgokat vittek véghez a Barçánál. Szóval azt mondtam, „örökké  hálás leszek”, de nem azért, ahogy azt kezelték, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésemet. Amikor megérkeztem a Barçához, azt mondtam, sosem lesz problémájuk velem. Barcelonában élni az élet ajándéka. Sikereket elérni a Barçával még inkább az, de… legyenek egyenesek velem. Ha megy, megy, ha nem, hát nem. De volt majdnem egy hónapunk, amíg várakoztam, és elmondhatták volna, hogy „hé, nem hosszabbítunk veled”.

Dani Alves leginkább azt sérelmezte, hogy nem szóltak neki korábban, így az utolsó hazai meccsen nem tudott elköszönni a szurkolóktól. „Terveztem, hogy visszajövök és elköszönök a Camp Noutól, az itteniektől, mert végső soron az élet jól bánik azokkal, akik jól élik az életüket. És az élet most megadja nekem, hogy játsszak a Gamperen a Camp Nouban a Pumas színeiben, és rendesen elköszönhessek, ne úgy kelljen elmennem, ahogy legutóbb kitettek. A hátsó ajtón tettek ki az utolsó előtti pillanatban. Nem vártam sokkal többet, mert hat hónapra írtam alá… és az letelt. De szólhattak volna előre! A Villarreal elleni, utolsó hazai meccs előtt mondhatták volna, hogy ‘Dani, nem fogsz maradni.’ Akkor el tudtam volna köszönni a szurkolóktól aznap.”

A 39 éves jobbhátvéd két részletben 406 mérkőzésen lépett pályára a Barçában, ezeken 22 gól és 104 gólpassz fűződik a nevéhez. Vasárnap este, talán utolsó alkalommal pályafutása során, ellenfélként futhat ki a Camp Nou gyepére.