Laporta: „Gerard mindig is példakép lesz minden Culé számára”

A klubelnök is megszólalt Piqué visszavonulása után

Joan Laporta klubelnök néhány órával Gerard Piqué bejelentése után személyesen beszélt a középhátvéd visszavonulásáról, ami azt sejteti, hogy a klubnál már tudtak a játékos szándékáról. Laporta a Barça TV-nek adott nyilatkozatában elárulta, hogy ez nem egy újkeletű gondolat volt Piqué részéről, ugyanis szóba került a visszavonulás gondolata már korábban is, de azt senki nem tudta, hogy ez mikor fog megtörténni.

„Az elmúlt hónapokban már beszéltünk erről, az utóbbi időben pedig egyre intenzívebben. Közös gondolataink voltak, de mivel Gerard olyan amilyen, úgy döntöttünk, hogy a végső döntést rábízzuk. Ő mindig is a Barça egyik kiemelkedő alakja lesz, és amit tett, azt tagadhatatlanul a klubért tette. Érzelmes videót készített. Nagyon megható látni a „culé” érzéseit, és azt, hogyan adja tovább ezeket a gyermekeinek. Piqué az elért sikerei mellett – mindent megnyert – a Barça történetének oszlopos tagja. Mindig példakép lesz minden culé számára.”

Amit Laporta nem tett egyértelművé, hogy milyen feltételek mellet bontják fel Piqué 2024-ig szóló szerződését: „Azt fogjuk tenni, amit Piqué akar, mert neki kell jól éreznie magát. Nagyszerű személyiséggel rendelkezik, és mi a rendelkezésére állunk, hogy a visszavonulási folyamat a lehető legméltóbb legyen, mert szeretjük a Barçát, és Gerard megmutatta, hogy ő is. A szerződésbontás feltételei még véglegesítés alatt állnak, de azt kell mondanom, hogy Gerard megérti a klub helyzetét, a La Liga pénzügyi fair play szabályainak fényében, és nagy a hajlandóság a részéről arra, hogy segítsen a klubnak.”

***