Raphinha: „Nem úgy tekintek magamra, mint arra a Raphinhára, aki ide juttatott”

A brazil válogatott játékos nyilatkozott a BarçaTV-nek a katari világbajnokság előtt

Raphinha egy interjú keretein belül beszélt a BarçaTV-nek a klubnál töltött első hónapjairól, amely során elmondta, hogy még nincs a legjobb formában, mivel alkalmazkodni próbál, de szeretne ezen az időszakon minél hamarabb túljutni. A vasárnap (november 20.) kezdődő katari világbajnokság is szóba került, amellyel kapcsolatban fogadalmat tett.

Első hónapok

,,Még mindig az alkalmazkodás időszakában vagyok, ami kicsit bonyolult a statisztikáim és a játékmódom miatt. Nem úgy tekintek magamra, mint arra a Raphinhára, aki ide juttatott, bár nyilvánvalóan volt néhány nagyszerű meccsem, azonban még mindig nem a legjobbamat nyújtom. Az alkalmazkodás minden játékos számára nehéz egy új klubnál, de keményen dolgozom azért, hogy ezen átmenjek amilyen gyorsan csak lehet.”

Katar

,,Készen állok a világbajnokságra, és keményen dolgozom azon, hogy a lehető legjobb fizikai és mentális állapotban érkezzek meg. Nem voltam ott Oroszországban 2018-ban, ezért nem tudom milyen volt ott az atmoszféra és azt sem, hogy milyen volt, mielőtt csatlakoztam. A mai hangulat egy győztes, ambiciózus csapaté, amely a trófeát akarja megnyerni. Azt látom, hogy a csapat lelkes, felelősségteljes, és keményen dolgozik.”

Elvárások

,,Én ezt nem tekintem nyomásnak. Egy olyan csapatnak, mint Brazília mindig versenyben kell lennie a címért bármilyen versenysorozatban. A szurkolók elvárása normális, mert mi egy olyan csapat vagyunk, amely nagyszerű minőséggel rendelkezik, nagy nevekkel és olyan játékosokkal, akik nagy klubokban játszanak, és normális, hogy a szurkolók alig várják, hogy megnyerjük a hatodik bajnoki címünket. Nem emlékszem túl sok mindenre 2002-ből, mert még nagyon fiatal voltam. A legszebb emlékem a hihetetlen és leírhatatlan érzés. Most itt az ideje, hogy újra átöleljük egymást.”

Ígéret

,,Még nem gondoltam semmire, hogy mi lesz, ha bajnokok leszünk, de itt az ideje. Ha bajnokok leszünk, akkor ugyanazt fogom csinálni, mint amikor a Leeds feljutott: térden állva mentem át a pályán.”