Piqué: „Madridban örülnének egy olyan győzelemnek, mint a Real Sociedad elleni, de nálunk nem”

Elmondta, hogy továbbra is úgy látja, hogy Xavi a megfelelő ember a klub vezetésére

Gerard Piqué amikor teheti, továbbra is figyelemmel kíséri a labdarúgás világát. A Barcelona korábbi középhátvédje a RAC1 egyik műsorában szólalt meg, hogy megvédje Xavit és elmondja véleményét a Real Madridról.

A Real Madridról Piqué azt mondta, hogy „egy olyan országban vagyunk, ahol többen vannak a Madrid-szimpatizánsok, és ez a fővárosban különösen jelen van, mindig mi leszünk azok, akik a másik oldalon állnak, és akiket megpróbálnak bosszantani. Nem szabadna belemenni ezekbe a háborúkba és a saját utunkat kellene járni, ami a rivalizálás miatt szorosan kapcsolódik az övékhez, de én megpróbálnék csak magunkra koncentrálni.”

Hozzátette, hogy „a jelenlegi madridi csapat ugyanolyan, mint általában, nem játszanak kimondottan jól, de többnyire jó eredményeket érnek el, minden sorozatban harcolni fognak, a Bajnokok Ligájában pedig majd meglátjuk. Ha mi rosszul játszva nyerünk, örökre emlékeznek erre, ha ők nyernek így, az csak egy újabb győzelem a sok közül. Az elmúlt években az egyik legnagyobb csoda az volt, hogy úgy nyerték meg a BL-t, hogy néhány ellenfelük jóval jobb volt náluk a párharc jelentős részében, de erre senki nem fog emlékezni.”

A Barcelonáról azt mondta, hogy „türelemre van szükség, mint minden projektben. Az Andorra csapatánál zsinórban öt vereségünk van, és nem fogom kirúgni az edzőt. Amíg vannak próbálkozások, addig türelmesnek kell lennünk. Tudom, hogy itt minden nap nyernünk kell, de Xavi helybéli, ismeri a klubot és ő az ideális ember a Barcelona vezetésére. Győznünk kell és jól kell játszanunk, és amikor nem olyan jók az érzések, akkor jönnek a negatív hangok és a kritikák. Az igényszint nagyon magas, és ennek így is kell lennie, de ha már benne vagy a szakmában, akkor ezt megszokod. Madridban örülnének egy olyan győzelemnek, mint a Real Sociedad elleni, de nálunk nem, ez extra nyomást helyez a játékosokra.”

A Barcelona korábbi védője, aki ma már főállású üzletember, ezeket a kijelentéseket az El Món a RAC1 című műsorban tette, ahol elismerte, hogy Xavival nem beszélt, mióta visszavonult, de „hiányzik a verseny és a hangulat az öltözőben. Egy éve nem sportolok, mert a sportolás önmagáért és versenyzés nélkül nem illik hozzám, de úgy gondolom, hogy jól csináltam a dolgokat, és nem mennék vissza az időben. Elégedett vagyok a pályafutásommal, és jó döntést hoztam. Nézem a meccseket, néztem az El Clásicót, a tegnapi meccset nem néztem meg, mert utaztam. Az andorrai meccseket is nézem. Amit nem nézek, azok a Real Madrid meccsei, amiket régebben mind megnéztem.”

A Barcelona elnöki posztjára való jelölés gondolatával kapcsolatban elmondta, hogy ez most háttérbe szorult: „Nem zárom, hogy egy napon a klub elnöke leszek, de jelenleg ez nem szerepel a terveim között. Nagyon nehéz feladat ez, gyakorlatilag minden rossz pillanatban te leszel az áldozat. Csak akkor tenném ezt meg, ha ezzel segíteném a klubot.”

A Negreira-üggyel kapcsolatban pedig megismételte, hogy „egy folyamat közepén nehéz magyarázatot adni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek magyarázatok, de megdöbbentő, hogy valaki azt mondja, hogy a bírók miatt nyertünk valamit. Annyira fölényben voltunk, hogy nem volt olyan játékvezető, aki segíthetett volna nekünk.”

***