Lewandowski: „Sok nehéz pillanat után most végre jól érezhetjük magunkat”

A lengyel játékos elismeri, hogy változtatott az edzésein, hogy jobb formába kerüljön

Robert Lewandowski a lengyel válogatott edzőtáborában elismerte, hogy variálta a felkészülését a fejlődés és a jobb teljesítmény érdekében, és ezek a variációk meghozták a kívánt célt, így a gólokat is. A veterán támadó utalt Xavi fiatal játékosok iránti elkötelezettségére és a szövetségi kapitányával való kapcsolatára is.

Változtatott az edzésein

„A családdal töltött idő karácsonykor sok választ adott nekem a tavaly felmerült kérdésekre. Tudtam, hogy miben kell javulnom, hogy mi nem működött és, hogy miért történt ez. Tudtam, hogy egy kicsit változtatnom kell az edzéseimen, többet kell egyénileg dolgoznom, olyan dolgokat kell csinálnom, amitől jobban érzem magam… Nem csak én, hanem az egész csapat profitál ebből.”

Az Atlético elleni elsöprő győzelem

„Az a fontos, hogy jól játszottunk és nyertünk. Tisztában vagyok vele, hogy egyre több az asszisztom, de nem titkolom, hogy a gólok a legfontosabbak számomra. A szezon kulcsfontosságú pillanatához érkeztünk, folytatódott a Bajnokok Ligája, és a legjobb verziónkat kell mutatnunk. Sok nehéz pillanat után most végre jól érezhetjük magunkat, mert továbbjutottunk.”

A fiatalok szerepe

„Amikor ilyen fiatal játékosai vannak egy csapatnak, néha minden hónap aranyat ér. Remélem, hogy a válogatott szünet után visszatér a jelenleg sérült játékosok egy része, és erősebbek leszünk.”

A lengyel válogatott helyzete

„Bármi is történik, meg kell nyerni az első meccset, aztán egy ki-ki mérkőzést fogunk játszani a kijutásért. Tele vagyok optimizmussal, meggyőződésem, hogy ki fogunk jutni az Európa-bajnokságra.”

Michal Probierz személye

„Mindig is azt mondtam, hogy én egy olyan ember vagyok, akinek megvan a maga véleménye. Ha azonban az edzőnek saját elképzelése van, el kell fogadnom és támogatnom kell őt, hogy együtt, egy irányba haladjunk előre.”

***