A Masia eljön Magyarországra is – Jelentkezz!

Ösztöndíjprogram a hátrányos helyzetű gyermekek részére a 'Barça Academy Hungary' szervezésében

Az első magyar FC Barcelona szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest kötelességének tekinti, hogy segítse a katalán egyesület bárminemű régiós kezdeményezését, így az alábbiakban szeretné felhívni a fiatal labdarúgó generáció figyelmét az alábbi lehetőségről. A katalán klub ugyanis képzést biztosít Magyarországon a ‘Barça Academy Hungary’ intézményen keresztül, utóbbi közleményét tesszük most közzé szerkesztetlen formában.

 

 

Egy álom válhat valósággá: a Barça Academy Hungary ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű gyermekek részére

A Barça Academy Hungary felelősségteljes intézményként gondol azokra a gyermekekre, akiknek a családi körülményei nehezen, vagy egyáltalán nem teszik lehetővé, hogy a legmagasabb, világszintű FC Barcelona módszertan szerint képzési programban részt vegyenek.

Újonnan nyíló ösztöndíjprogramjának keretein belül lehetőséget kínál hátrányos helyzetben élő, de kiemelkedően tehetséges 4−19 éves gyermekeknek, hogy az FC Barcelona képzési metodikája alapján tanulhassák a labdarúgást Budapesten.

Jelentkezni az Akadémia honlapján keresztül a jelentkezési űrlap kitöltésével és a kötelező csatolmány beküldésével lehetséges. A korosztályos felvételi várható időpontja: 2019. július 1. és július 31. között lesz Budapesten. Ehhez nincs szükség korábbi futballtapasztalatra. A szakmai vezetők csupán képet kapnak a jelentkező jelenlegi edzettségéről és hozzáállásáról, figyelik a labdaügyességet, koordinációs képességeket, sebességet, dinamizmust, játékkészséget, döntési képességek gyorsaságát.

Az akadémiára felvételt nyerő, korosztályonkénti három legjobb eredményt elérő gyermeket ingyenes képzésben részesítik minimum egy éven át. Amennyiben tehetsége, szorgalma, teljesítménye alapján nem merül fel a növendékkel kapcsolatban probléma, úgy a státusza további egy évre meghosszabbodik. A felvételi eljáráson sikeresen teljesítő gyerekek az FC Barcelona regisztrált játékosai lesznek, nevüket és születési dátumukat a spanyol klub hivatalosan lejelenti a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

A támogatási programra a jelentkezés 2019. június 15-től indult és július 20-ig tart.