Cardoner nem akar Bartomeu utódja lenni

Az elnök tőle remélte a jelenlegi irányvonal folytatását | Továbbra is csak Víctor Font indulása hivatalos

A katalán ‘Sport’ sportnapilap értesülései alapján, melyet maga az érintett is megerősített aztán, Jordi Cardoner nem vállalja el a felkérést, hogy ő induljon Josep María Bartomeu utódjaként a 2021-es elnökválasztáson. Az egyesület első embere tőle remélte a jelenlegi irányvonal folytatását, ám Cardoner nem vágyik többre a jelenlegi feladatainál. 

 

 

Cardoner jelenleg az első számú alelnök, valamint a társadalmi bázisért felelős vezető, utóbbi szerepkörben főként a szurkolói klubok összefogásáért ténykedik. Régóta ott van a presidente mellett, vagyis Bartomeu a személyében látta a lehetőséget, hogy a jelenlegi elnökség kapjon meghatalmazást 2021-en túl is.

Az alelnök azonban úgy fogalmazott a médiának nyilatkozva, hogy „tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi szerepkörömmel, és nem aspirálok magasabb pozíciókra. Akárkit is választ majd az elnökség, teljes mellszélességgel támogatni fogom”. Hogy Cardoner elutasító válasza után ki lehet a befutó, arról egyelőre csak találgatások vannak, és több név is felmerült. Az egyik ilyen név például Maria Teixidor, aki 2018 óta a Barça Femeníért felel, de eséllyel bír  Xavier Vilajoana elnökségi tag is, aki az amatőr utánpótlást igazgatja.

Amint az ismeretes, 2021-ben esedékes a következő elnökválasztás, melyen a jelenlegi elnök Josep María Bartomeu a klub alapszabályai értelmében már nem indulhat (két ciklus egymás után a maximálisan engedélyezett). Bartomeu ennek szellemében keresi az „örökösét”, aki tovább vinné az általa elkezdett szellemiséget és munkát, ám egyelőre sikertelen volt a keresés.

További kérdőjel még a korábbi elnök Joan Laporta indulása is, hiszen egyelőre csak Víctor Font jelentette be hivatalosan – a programja itt olvasható – , hogy biztosan elindul az elnöki pozícióért 2021-ben.