Valverde: „Iniesta? Ha továbbjutásról van szó, néha kockáztatni kell”

Beszélt Gomesről, aki mögött az egész csapat ott áll

A Chelsea elleni BL visszavágó előtt a mérkőzésre való felkészülés mellett sok visszhangot kapott André Gomes nyilatkozata, amiről Ernesto Valverde is beszélt a találkozót felvezető sajtótájékoztatóján. A Barça mestere együttérző volt, ugyanakkor elmondta, hogy nem újdonság számára a helyzet és a kiutat ebből Gomesnek kell megtalálnia, amiben továbbra is mindannyian támogatni fogják. Emellett beszélt még Iniesta sérüléséről, Messi, Dembélé és Paulinho helyzetéről is, valamint azt is elárulta, nem fognak nekirontani a Chelseanek.

A BL-visszavágó

„A Chelsea egy olyan csapat, amelyik bármelyik pillanatban lecsaphat. Az eredmény függvényében fogják változtatni a játékukat. Az állás nekünk kedvez, de nehéz lesz megtartani.”

A Chelsea hozzáállása a mérkőzéshez

„Nem tudom, mi fog történni holnap. Magasan is letámadhatnak, egy ponton Londonban is ehhez nyúltak. Nagyon erős csapatuk van és egyénileg is nagyszerű minőséget képviselnek, de nincs semmilyen titkos recept, amivel biztosan le lehet győzni ilyen csapatokat. De nekünk sem az a tervünk, hogy nekik essünk, hiszen az előző mérkőzésen is láttuk, milyen kontrákat tudnak vezetni.”

Conte szenvedélyessége

„Nem igazán tesz idegessé, a csapatomra figyelek, nem rá.”

Iniesta állapota

„Tegnap az edzés nagy részét teljesítette probléma nélkül, meglátjuk, hogyan érzi magát. Fontos meccs lesz, de mindenkinek 100%-osnak kell lennie rá. Nyilvánvaló, hogy ha egy továbbjutásról döntő mérkőzésről van szó, az ember hajlamos kockázatot vállalni. Látnunk kell majd a kockázat mértékét, mielőtt döntünk.”

André Gomes

„Nagy bátorságra vall bevallani azt, amit André Gomes megtett, mert mi mindannyian – játékosok, edzők – próbálunk semmi gyengeséget és bizonytalanságot mutatni kifelé, így erről beszélni nagy bátorságot jelent. Viszont nem újdonság ez és nem is ő az egyetlen, aki hasonló dolgok miatt szenved, mindannyian átéltünk hasonlót. Ezeken a helyzeteken felül kell kerekedni úgy, hogy előre menekülsz.”

Készen áll Gomes a játékra?

„Ha az edző fittnek látja, akkor igen. Andrének rengeteg adottsága van – meglátjuk, lehet, hogy holnap fogja ezt bebizonyítani a pályán.”

A szurkolókat is meg kell győzni [akik legutóbb kifügyülték]

„A szurkolókat a játékkal kell meggyőzni, csak ennyit kell tennie mindannyiunknak, erről szól az egész. A szurkolók azért jönnek a stadionba, hogy segítsenek.”

Hogyan segítenek Andrének?

„Többször is beszélgettem vele már. Az edző azért van, hogy segítsen, ahogy a társak is.”

Paulinho

„Nagyszerű szezonja van. Egy távoli bajnokságból érkezett, de jól alkalmazkodott a csapathoz és sokat vállal. Meglátjuk, játszik-e holnap. A gólokon túl szilárdságot ad nekünk a középpályán.”

Dembélé

„Amikor egy játékos jól érzi magát a pályán, fontos, hogy önbizalmat szerezzen. Legutóbb a Málaga sokáig 10 emberrel volt a pályán, de nagyszerűen játszott 11 ember ellen is, amikor igazából eldőlt a találkozó.”

Messi pihenője

„Remek állapotban látom és különösen motiváltnak a BL-ben.”

Sergi Roberto

„Tökéletes állapotban lesz a mérkőzésre.”

Willian

„Nagyon jól játszott a legutóbbi meccsein, olyan játékos, akire figyelnünk kell majd. Könnyen lövőhelyzetbe tud kerülni, jó formában van, ezért nagyon veszélyes.”

Arthur Melo leigazolása

„Még odébb van [hogy Barcelonában legyen]. Egy vásárlási opciót szereztünk, meglátjuk, mikor érvényesítjük. Érdekes játékos, van jövője, de még a saját jövőmet sem tudom milyen lesz a meccs után, nem hogy az övével mi lesz.”

Szerződéshosszabbítás?

„Nem gondolkozom ezen.”