„Kétlem, hogy eldőlne már az odavágón”

Valverde erős, veszélyes Romára számít

Szoros mérkőzéseket vár Ernesto Valverde a Roma ellen a Bajnokok Ligájában, mert ezen a szinten szerinte már nincsenek lefutott párharcok, illetve a Roma bizonyította, hogy joggal van ott a legjobb nyolc között.

Kiegyenlített lesz

„Látva a meccseket, amelyeket a csoportkörben játszottak, és hogy hogyan szerepelnek a Serie A-ban, nem meglepő számomra, hogy ott vannak a negyeddöntőben. Jók támadásban és nagyon egységes a védekezésük. Ez egy izgalmas párharc lesz, ahogyan már mindegyik ebben a körben. Az a célunk, hogy jussunk tovább és most erre 50 százalék esélyünk van.”

Nem lesz elég egy jó odavágó

„Erős kétségeim vannak, hogy ezen a szinten el lehetne dönteni a párharcokat az első mérkőzésen, mert olyan tudású ellenfelek vannak. Ezek nagyon feszült mérkőzések lesznek. Sokat érne, ha nem kapnánk gólt, és természetesen az is, ha megnyerjük a meccset, de tisztában vagyunk vele, hogy ez nem csak egy összecsapáson múlik, hanem két jó találkozót kell vívjunk.”

Busquets

„Tegnap edzett, és azt gondoljuk, hogy ma is fog. Nagyon fontos tagja ő a csapatunknak és a válogatottnak is. Abban bízunk, hogy számolhatunk vele szerdán. Teljesen normális dolog, hogy hiányzik, ha éppen nincs a pályán. Alapvető fontosságú számunkra, nem tudom, hogy ugyanannyira-e, mint Messi, de nagyon.”

Esélyesség

„Nincs semmi értéke annak, hogy favoritnak állítanak be. Ez csak a fogadóirodáknál számít. Minden megváltozhat már a meccs első játékhelyzete során. Tiszteljük a Romát, mint ellenfelet, és tudjuk, hogy kivételes meccset kell majd játszanunk.”

Többet veszíthetnek, mint nyerhetnek?

„Nem hiszem, hogy így lenne. Nem veszíthetünk semmit, mert nem is nyertünk még semmit. Nem hiszem, hogy a keretünkből lenne bárki, aki lebecsüli a Romát. Úgy tűnhet, hogy a csapatok már megnyerték a küzdelmeket a nevük miatt, de ez nincs így.”

A Roma veszélyei

„Nagyon jó a pozíciós játékuk, igyekeznek irányítani a meccseket, jók állított helyzetekből és erős a letámadásuk. A szélsőik nagyon támadó felfogásúak, jól kell majd védekeznünk rajtuk.”

Umtiti jövője

„Nem követtem a kijelentéseit. Nagyon elégedettek vagyunk vele, tudom, hogy ő is elégedett nálunk. Reméljük, hogy jól alakulnak majd a tárgyalások.”

Rendezettség

„Látva a Sevilla elleni meccset nem vagyok elégedett a védekezésünkkel. Jó helyzetben vagyunk a szezon jelen szakaszára, köszönhetően a játékosok képességei miatt, de azt is tudjuk, hogy meg kell legyen a rendszer a meccseken. Nem érdekel, hogy most oda-visszavágós meccsek jönnek. Ami a Sánchez Pizjuánban történt, az motiválóan kell hasson ránk, de az a tény, hogy végül döntetlenre végződött az a találkozó, szintén lendületet ad a csapatnak.”