Valverde: „75 percen keresztül kiválóan játszottunk”

Szándékosan játszatja külön a fiatalokat és az első keret tagjait

Ernesto Valverde vezetőedző alapvetően elégedett volt a látottakkal az előszezon második felkészülési mérkőzésén, és különösebben nem zavarta, hogy csapata 4-2-re végül kikapott az AS Roma együttesétől. A tréner beszélt Rafinháról is, akinek a teljesítményével nagyon elégedett. 

„A meccs utolsó szakaszát leszámítva remekül játszottunk, és 75 percen keresztül mi irányítottuk a játékot. Azt akartam, hogy néhány játékos többet legyen a pályán, de még a fiatalokkal is meg volt az esélyünk arra, hogy 3-1 legyen az eredmény. Végül a Roma feljött a végén, és mivel rutinosabb együttesről van szó, meg is fordította a mérkőzést. Nagy vonalakban azonban elégedett vagyok a látottakkal.”

Malcom

„Érti az összjátékot, abba remekül kapcsolódik be. Segít a társaknak, jól mozog a csapatrészek között, kiválóan lő, illetve fizikálisan erős, nehéz kibillenteni az egyensúlyából. Nagyon sokat adhat nekünk idén.”

Milyen lesz az együttese idén?

„A stílus már régóta meghatározott, dominálnunk kell az első perctől kezdve. Labdával és anélkül is agresszívan kell játszanunk. Mint az összes nagy klub, támadásra kell játszanunk.”

 

 

A fiatalok

„Ez a foci. Amikor csak a fiatalabbak voltak a pályán, akkor voltak olyan percek, amikor elvitte őket a hév. Ennek ellenére olyan szakaszok is voltak, amikor stabilak voltak, ezt is el kell ismerni. Amikor a Roma feljött, a srácok elkövettek néhány hibát, de ebből fognak tanulni, ezért is tettük ki őket ezeknek a szituációknak. Az a célom, hogy az első keret játékosai minél többet játszanak egymással az előszezon során az összeszokás és a formába lendülés érdekében. Továbbá fontos a számomra, hogy Malcom is felvegye a ritmust, és megértesse magát a társakkal. Talán ez a vereség az az ár, amit ezért fizetnünk kell.”

Rafinha

„Nagyon jó állapotban láttam mind az edzéseken, mind a két felkészülési mérkőzésen. Kiváló a hozzáállása. Először van szerencsém vele dolgozni hosszabb ideig, hiszen tavaly sérült volt. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit látok tőle, példaértékű hozzáállással futballozik.”

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!