Valverde: „Minden vereséget követ egy kis sokk”

Nyílt Bilbaót vár | A szándék az, hogy mindent megtegyenek

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját a média előtt, miután a csapat befejezte délután az utolsó edzését a holnapi, Athletic Bilbao elleni mérkőzés előtt. A spanyol szakvezető nyílt ellenfelet vár, de természetesen kapott kérdéseket a Leganés elleni vereséget illetően is.

A mérkőzésről

„Egy intenzív, nehéz mérkőzésre készülünk. Létfontosságú lesz felülkerekednünk az ellenfél letámadásán. Az Athletic egy olyan csapat, amely folyamatosan arra törekszik, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat, és tudjuk, hogy milyen nehézségekkel küzdenek meg ezek az együttesek. Ők egy jó csapat, akár otthon, akár idegenben játszanak. Tudva, hogyan lépnek fel a pályára Berizzo csapatai, nekünk fognak esni, és nem fognak visszaállni. Nagyon nyíltan fognak játszani.”

Umtiti sérüléséről

„Fájlalta a térdét, és meg kell várnunk, hogy gyorsan helyre tud-e jönni. Szúró fájdalmat érzett.”

Váltás 4-4-2-re

„Meglátjuk, de ez nem olyan jelentős változás. Tudjuk, hogyan kell csapatként szervezetten játszanunk. Az az elképzelésünk, hogy megnyerjük a holnapi mérkőzést, tudva, hogy máshogy kell játszanunk, mint a többi mérkőzésen.”

Visszatekintés Butarquéra

„Arra gondolsz, hogy mi történt volna, ha belövöd a helyzeteket, hogy miért nem reagált, és nem támadtunk vissza jól… Nem reagáltunk jól a bekapott gólok után, minden játékosuk a labda mögött volt. Ahhoz, hogy jól védekezz, jól kell támadni is. Balszerencse volt két gólt kapni két percen belül. Tudom, hogy sokat kell javulnunk, még akkor is, ha megnyerjük a meccseinket, csapatként kell fejlődnünk. Amikor egy játékos hibát követ el, úgy tűnhet, hogy ő a felelős az eredményért, de jobban aggódtam az első gólért, mint a másodikért, mert nem tudod elkerülni a hibákat a labdarúgásban – mindig megtörténnek, ezek elkerülhetetlenek.”

Nagy a nyomás

„Mindannyiunknak pontokat kell szerezni. Ha elvesztesz egy mérkőzést, mindig van egy kis sokk, ami követi.”

Néhány játékost kritizáltak

„Az emberek azt gondolnak, amit szeretnének. Amit megpróbálok tenni, hogy egy versenyképes csapatot hozzak létre. Mindannyian hibázunk, de a szándék az, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk.”

Szerződéshosszabbítás

„Természetesen érzem, hogy a klub támogat.”

Az új címerről

„Tetszik. Csak kis változások történtek, de ez jó.”