Valverde: „Ez a legjobb helyszín, hogy kijöjjünk a hullámvölgyből”

Erős angol csapatot vár a hiányzóik ellenére is | Luis Suárez alapember

Kedd este Ernesto Valverde sajtótájékoztatón vett részt a szerda esti, Tottenham elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt, mely az angol gárda átmeneti otthonában, a Wembleyben kerül megrendezésre. A spanyol edző beszélt az utóbbi idő gyengébb szerepléséről, a csapatot ért kritikákról, valamint természetesen az aktuális ellenfélről is.

Mit vár a Tottenham-től?

„Edzőként mindig az ellenfeled legjobbjára kell, hogy számíts. Tudjuk, hogy vannak sérültjeik, de a legjobb teljesítményt várjuk tőlük, és tisztában vagyunk az erősségeikkel mind támadásban, mind pedig védekezésben. A sorsolás után egyből tudtuk, hogy kemény mérkőzésekre van kilátás, és a Tottenham elleni különösen nehéznek ígérkezik.”

Pochettinóról, akit Valverde „nyugdíjazott” még az Espanyol trénereként

„Edzőként olyan döntéseket hozol, amelyek szerinted a legjobbak a csapatod és a klubod számára. Pochettino és én is eszerint végezzük a munkánkat. Jó a kapcsolatunk, és tiszteljük egymást.”

Az utóbbi idő gyengébb szerepléséről

„A múlt héten problémáink voltak az eredményességgel, amiből mindenki azt a következtetést vonhatja le, amit szeretne. Minden nap javulni akarunk. Amikor nem vagy eredményes, hibázhatsz te vagy az ellenfeled múlhat felül. Vissza akarunk térni a jó formánkhoz egy győzelemmel.”

A rendszer erényei

„Amit a legjobban szeretek a csapatomban, az az, hogy mindig igyekszünk uralni a játékot, függetlenül az ellenféltől.”

 

 

Luis Suárez

„Akkor is kérdeztetek róla, amikor még nem rúgott gólt. Most megint. Nem gondolom hogy nagyon szorongott volna a góltalanság miatt. Ha nem megy a góllövés, de vannak helyzeteid, az jó. Csak remélni tudjuk, hogy előbb-utóbb a gólok is jönnek majd. Suárez alapember a Barçában.”

Ez a legjobb alkalom arra, hogy kijöjjenek a hullámvölgyből?

„Minden kétséget kizáróan ez a legjobb helyszín arra, hogy ezt megtegyük, igen. Mi több, tisztában vagyunk azzal, hogy mostanság az idegenbeli meccseink hogyan alakultak. Ezzel azonban nem csak mi vagyunk így, hiszen minden egyes csapatnak nehezebb dolga van, ha idegenben lép pályára. Néhány meccsen ráadásul akár több góllal is nyerhettünk volna a helyzeteink alapján.”

Kane

„Számos erőssége van, nagyon veszélyes játékos. Reméljük, hogy ellenünk – köszönhetően a játékunknak – nem fog majd olyan jól muzsikálni.”

Paul Pogba

„Nem tudjuk, mi történik majd a jövőben, és pláne nem beszélek olyan játékosokról, akik nem a csapatom tagjai, mert tisztelem őket és a klubjaikat.”

Kritikák

„Jól vagyunk, köszönjük szépen. Tudjuk, hogyan működik ez. Ha a csapat nyer, akkor is van elégedetlen szurkoló, most pláne. Mindenki tudja, hogy mekkora az elvárás velünk szemben, ezzel egyszerűen együtt kell élnünk.”