„Ugyanaz a csapat vagyunk, mint a múlt héten”

Valverde a csapat egészét emelte ki

Nem takargatta örömét Ernesto Valverde a Wembley-ben elért 4-2-es, Tottenham elleni győzelem után. A szakvezető szerint sok minden nem változott a múlt héthez képest, de most ki tudták használni a lehetőségeiket, és akár simábban is alakulhatott volna a mérkőzés.

„Nagyon határozott választ adtunk amint szorossá tették az eredményt a találkozó során. Ugyanúgy játszottunk végig egy olyan meccsen, ahol nagyon sok minden történt és történhetett volna még. Mint például amikor 1-2 lett 0-3 helyett.”

Szenvedtek is

„Jó meccset játszottunk, voltak lehetőségeink, hogy növeljük is az előnyünket még korábban, és hogy ne kelljen ennyit szenvedni. De ez a BL, itt ez benne van a pakliban.”

Mi változott a mai meccsre?

„A foci ilyen. Ugyanaz a csapat vagyunk, mint a múlt héten. Igyekszünk dominálni a labda segítségével. Az elmúlt meccsen nyerhettünk volna a második félidőben az Athletic ellen, és ma is nagy meccset játszottunk, mert egy nagyon erős csapattal játszottunk egy kifejezetten nehéz pályán. Van, amikor jön az eredmény is a játékkal, máskor kevésbé.”

Arthur

„Erről van szó, ez a feladat, hogy találjunk egy rést a falon. Olyan adottságai vannak, amelyek nagyon hasznosak számunkra. Rendkívül sok passzt garantál a számunkra, különösen nehéz elvenni tőle a labdát. Kezdő volt most egy nagyon fontos meccsen. Reméljük, hogy ez az első ilyen meccse volt sok további közül. Mind amikor nyerünk, mind amikor kikapunk, tipikus dolog, hogy egyénileg is jönnek az értékelések, de az ő esetében még inkább igaz, hogy a csapat teljes produkcióját szeretném kiemelni, amelyben részt vállalt.”

Idegenbeli BL-siker

„Ezért van okunk az örömre. Vannak olyan meccsek, amelyet előre nagyon figyelsz a naptárban, és ez is ilyen volt. Nagyon boldogok vagyunk a játékosok teljesítménye miatt. Remélem, hogy a szurkolók szintúgy elégedettek.”

Coutinho

„Mindkét poszton tud játszani, középpályásként és támadóként előre toltabban is. Van benne gól, és ez a boldogság, amivel játszik, nagyon jól jön a csapatnak.”

Messi

„Már volt egy mesterhármasa a PSV ellen, ma lőtt kettőt, ő boldog, és ez a boldogság jó a csapatnak is.”

Ha Suárez nem is lő gólt…

„Nem aggódok emiatt. Nagyon sok dolgot ad nekünk, úgyhogy nyugodt vagyok.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!