„Szerintem megérdemeltük, de ez relatív”

Valverde a Rayo után

Ernesto Valverde szerint a Barcelona megérdemelte a győzelmet a Rayo ellen, de megértette azt is, hogy ha mások szerint ez nem így van. A tréner kiemelte a csapat küzdeni tudását, aminek végül köszönhették a három pontot, az esetleges problémákat bagatellizálta.

Az eredmény miatt lehetnek boldogok

„Az eredmény olyan, aminek van miért örülni, különösen annak fényében, hogy milyen nehézzé vált számunkra a meccs. De törekedtünk a sikerre és végül volt jutalma az erőfeszítéseinknek.”

Felsejlettek a Leganés elleni emlékek

„A Butarque emléke minden olyan pillanatban előjön, mint most például a második félidőben, de végül nyertünk úgy, hogy mást játszottunk.”

„Amikor egy olyan csapat ellen játszol, amelyik képes volt megfordítani az állást, mindig eszedbe jutnak korábbi történések. A Rayonak nagyon jó megoldásai vannak támadásban arra, hogy veszélyt okozzanak. Az ellenfél is pályán van, játszik, küzd, sok mindent jól csinál.”

A Barcelona most olyan, mint a Kaméleon

„A Rayo első góljánál már volt egy pillanat, amikor nem kontrolláltuk a szituációt, és zsinórban egymást követően két vagy három labdavesztésünk volt. Ők onnantól kezdve erősödtek fel. Amikor ennyire jól kezdesz egy meccset, ilyen jól alakulnak a dolgaid, akkor az kontra produktív is lehet. A hozzáállásunk mindig jó volt, mentünk a meccs megnyeréséért úgy is, mint a meccs elején, és úgy is, mint a meccs végén.”

Nem ússzák meg kapott gól nélkül

„Az Inter ellen nem kaptunk gólt. A statisztikákat úgy is, aszerint is számolják, hogy éppen kinek mi az érdeke… Amíg lövünk három gólt, minden rendben van. De az tény, hogy mindig jó, ha nem kapunk gólt. Most jobbak vagyunk, mert egységesebbek vagyunk, de tovább kell dolgoznunk ezen.”

Limitált emlékpóló a Madrid elleni Ötösről. Már csak néhány napig rendelhető – ne maradj le róla!

Senki nem gratulált Dembélének

„Örültünk neki. Az a mögöttes tartalom, hogy döntetlent játszani még nincs rendben. Mindig nyerni szeretnénk. És Dembélé gólja a döntetlent jelentette. Örültünk a góljának, és örülünk mindenki más góljának is.”

„Nagyon sokat várunk tőle. Dembélé tud döntő futballista lenni, és ma nagyon sokat segítette a góljával, amivel megadta azt a hangulatot, hogy menjünk a következőért.”

Suárez

„Luis Suárez nagyon hosszú évek óta mindig tesz előre lépéseket. Mindig megteszi. És a góljait is olyan pillanatokban szerzi, amikor szükségünk van rájuk.”

Suárez jobb Messi nélkül

„Szerintem nem. Én azt gondolom mindannyian jobban futballozunk Messivel a pályán. Az Inter ellen? Meglátjuk, hogyan érzi majd magát, és játszik-e.”

Érdemtelen győzelem volt?

„A megérdemeltség nagyon relatív. Szerintem megérdemeltük, de meg fogom érteni a Rayo edzőjét is, aki esetleg azt mondja, hogy ők érdemelték volna meg. Mi megpróbáltuk és sikerült. És az ellenfél tizenhatosánál nagyon határozottak voltunk.”